Főoldal

Rólunk/A történetről

Az Ickabog klasszikus tündérmese, amit J.K. Rowling több mint tíz éve esti mesének írt a két kisebb gyerekének. Habár nagyon szerette a történetet, az idő múlásával arra jutott, hogy rajtuk kívül nem is osztja meg mással. A koronavírus-járvány kitörésekor viszont mégiscsak úgy döntött, hogy közzéteszi a család kedvenc meséjét, hogy egy kicsit könnyebbé tegye a szülőknek, gondviselőknek a kijárási korlátozás miatt bezárkózásra kényszerült gyerekek szórakoztatását.

Rowling felolvasásra szánta Az Ickabogot, ami egy képzeletbeli világban játszódik, és teljesen különálló történet, nem kapcsolódik egyetlen másik művéhez sem. Ugyanakkor felbukkannak azok a jellegzetes témák, amelyek gyakran megfigyelhetők az írásaiban.

Az Ickabog az elkövetkező közel hét hétben ingyen elérhető lesz ezen a weboldalon, naponta egy–három fejezetet teszünk közzé belőle. És a legizgalmasabb, hogy a gyerekek maguk illusztrálhatják a történetet az Animus Kiadó részére. Mindennap, amikor megosztjuk az újabb fejezeteket, javaslatokat is teszünk, hogy mit érdemes az adott részhez rajzolni. A szülőket, gondviselőket arra biztatjuk, hogy nevezzék be gyermekeik alkotásait a kiadó által meghirdetett, hivatalos rajzversenybe, mert így lehetőséget kapnak, hogy a rajzuk bekerüljön az ősszel nyomtatásban megjelenő könyvben.

Amint novemberben megjelenik a kötet, J.K. Rowling felajánlja a szerzői jogdíját olyan, az Egyesült Királyságban és más országokban működő csoportoknak, amelyek különösen megszenvedték a koronavírus-járványt.

separator
red frame
red frame