Gyakran ismételt kérdések

Itt minden fontos kérdésre megtalálod a választ.

 1. Hol és mikor olvashatom el a mesét?
  Itt, ezen a weboldalon. 2020. augusztus 18-a és október 9-e között. Minden hétköznap megosztunk egy–három fejezetet. Kattints az „Olvasd el a mesét!” menüpontra, ahol nemcsak a legfrissebb, hanem a korábban kitett fejezeteket is megtalálod.
 1. Hogyan érdemes olvasni a mesét?
  A legizgalmasabb, ha abban az ütemben haladsz, ahogy megosztjuk a fejezeteket. Egyedül is elolvashatod az egyes részleteket, vagy kérj meg valakit, hogy olvassa fel neked, ahogy J.K. Rowling mesélte annak idején a gyerekeinek.
 1. Fizetnem kell, hogy elolvassam Az Ickabogot?
  Nem, ezen a weboldalon ingyen elolvashatod.
 1. Mi Az Ickabog-rajzverseny?
  A Central Kiadói Csoport hivatalos rajzversenye, amelynek célja, hogy kiválasszák azokat a rajzokat, amelyek majd bekerülnek Az Ickabog könyvváltozatába. A versenyről bővebb információkat itt olvashatsz.
 1. Lesz nyeremény?
  Igen, Az Ickabog-rajzverseny minden győztese kap jutalmat, de a legnagyobb nyeremény az, hogy a rajzod bekerülhet egy könyvbe, amit sok ezer ember olvas majd!
 1. E-mailben is elküldhetem a rajzomat? Mi a verseny jelentkezési határideje?
  A nevezéssel kapcsolatos bővebb információkért kattints ide!
 1. Hány éves kortól lehet részt venni a versenyben?
  7–12 éves gyerekek jelentkezését várjuk.
 1. Hány rajzzal vehetek részt a versenyben?
  A szülők vagy gondviselők a verseny teljes időtartama alatt egy fejezethez egy gyerektől legfeljebb egy rajzot küldhetnek be. Ugyanakkor egy gyerek akár az összes fejezethez is készíthet rajzot. A nevezési feltételekről bővebb információkat itt olvashatsz.
 1. Kik bírálják el a rajzokat?
  A rajzokat elsősorban egy grafikus szakember bírálja el, de a kiadó munkatársai (szerkesztők, marketingesek) is részt vesznek a zsűrizésben, a legteljesebb véleményspektrum elérése érdekében.
 1. Megoszthatom a képeimet?
  Igen, ha elmúltál tizenhárom éves, akkor megoszthatod a rajzaidról készített képeket az Instagramon és a Facebookon. Csak ne felejtsd el használni a #theickabog, #ickaboghungary hashtaget. A hashtag használatával hozzájárulsz ahhoz, hogy megosszuk a képeidet a közösségi oldalainkon és ennek a weboldalnak a Galériájában. (Ha még nem töltötted be a tizenharmadik életévedet, akkor kérd meg a szüleidet, gondviselőidet, hogy osszák meg ők a képeidet.) Ne feledd, az, hogy kiteszed a képeidet a közösségi oldalakra, nem egyenértékű Az Ickabog-rajzversenyre való nevezéssel.
 1. Ha a képem bekerül a Galériába, az azt jelenti, hogy nyertem?
  Nem, a Galéria csak arra szolgál, hogy a verseny ideje alatt időnként megmutathassunk néhányat a tőletek kapott gyönyörű rajzokból. A Central Kiadói Csoport zsűrije maga dönti el, melyek lesznek azok az illusztrációk, amelyek bekerülnek a kiadványukba.
 1. Mikor jelenik meg a könyv?
  Az Ickabog 2020 novemberében jelenik meg mind könyv-, mind e-könyv-formátumban.
 1. Az Ickabog kapcsolódik bármilyen módon a Harry Potterhez és a varázsvilághoz? Van benne mágia vagy varázslók? Egy sorozat első része?
  Nem, Az Ickabog nem Harry Potter-történet, és nem része a varázsvilágnak. Teljesen különálló mű, egy tündérmese, ami Duskáldia képzeletbeli országában játszódik. Nem folytatásos történet, nem lesz több része.
 1. Készül belőle film vagy színdarab?
  Jelen pillanatban nincs tervben, hogy film vagy színdarab készülne Az Ickabogból.   

Kapcsolat

További kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba az ickabog@animus.hu oldalon