nlc.hu
Iskolakezdés

Megszűnik egy iskolabusz, amely hátrányos helyzetű gyerekeket szállított

Megszűnik Szatymazon az iskolabusz, amely hátrányos helyzetű gyerekeket szállított

Az iskolabusz főként azoknak a külterületeken élő családoknak jelentett segítségét, akiknek nincs saját autójuk.

Barna Károly, a település polgármestere nyílt levélben tudatta a lakosokkal, hogy a gázszámla 5 millióról 60 millió forintra emelkedése miatt az önkormányzatnak csökkentenie kell a kiadásait, így nincs kerete olyan önként vállalt feladatok teljesítésére, mint az iskolabusz fenntartása, amelynek az egész éves költsége 2021-ben 851 ezer forint volt – írja az Eduline az Átlátszó cikke nyomán.

iskolabusz

A kép csak illusztráció (Fotó: Znak/Anadolu Agency via Getty Images)

Az eredeti cikkből kiderül, hogy az iskolabusz főként azoknak a külterületeken élő családoknak jelentett segítségét, akiknek nincs saját autójuk. Ezeknek a gyerekeknek naponta akár több kilométer hosszú utat kell gyalog megtenniük, amíg beérnek az iskolába, vagy a legközelebbi buszmegállóhoz, mivel az utak gyakran nem járhatóak kerékpárral sem – derül ki egy olyan 2012-es testületi ülés jegyzőkönyvéből, ahol épp az iskolabusz indítását tárgyalták.

A buszt a Mi Óvodánk Alapítvány Szatymaz vásárolta még 2015-ben pályázati pénzből. Az önkormányzat 2016-tól támogatta őket évi 600-900 ezer forinttal: ezt vonták meg most tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top