Izzasztó percek
Szponzorált tartalom

Szűkös a karantén? Kicsi lakás, nagy család: helyzetek, amiktől minden anya leizzad

A nagy család nagy örömmel jár, de sokszor embert próbáló feladatokkal is – főleg, ha kis lakásban éltek, és korlátozott a mozgásteretek. Te melyik hétköznapi jelenettől izzadsz le?

Fontos munkahelyi konferenciahívásod van, de a háttérben éppen online felel a gyereked? Úgy érzed, egész nap csak a reggelikészítés ebédfőzés és vacsoratálalás háromszögében próbálsz túlélni? Ezek a nagycsaládos karantén szépségei.

Mosó Masa mosodája

A home office nagy előnye, hogy nem kell minden egyes nap azon gondolkoznod, hogy mit vegyél fel, nem kell kikészíteni a gyereked ruháit másnapra, és a férjed ingeit sem kell nagy műgonddal vasalnod. A hátránya azonban az, hogy egyszerűen nincs annyi melegítőalsó, és póló, amit a gyereked ne kenne, koszolna össze, így a mosógép szinte minden másnap zakatol.

Az online oktatás idejére megáll az élet

Amikor élő online órája van a gyerekednek, és kicsi a lakás, szinte biztos, hogy mindenki vigyázzban áll, vagy ül a háttérben. Kivéve, ha kisgyerek is van a családban. Ezekben az időszakokban egy kicsit megáll az élet, mindent a lehető leghalkabban csinálsz, óvatosan veszed a levegőt, és imádkozol, hogy a férjed ne pont akkor sétáljon el alsónadrágban a gyereked háta mögött, amikor az óra folyik.

Dolgoznál, és megszólal a gyerek

A home office tagadhatatlan szépsége az, amikor épp flow-ban vagy, haladsz a munkával már vagy 10 egész perce, aztán az egyik gyereked félbeszakít. Mond valamit, ami nem várhat, te meghallgatod, megoldod, visszaülsz a géphez, igyekszel visszazökkenni, majd újra gyerekzsivajt hallasz a háttérben. Never ending story.

Mindenki mindent egyszerre akar

Mivel több időt töltötök otthon, ezért nehezebb összehangolni a tevékenységeket is úgy, hogy azok ne ütközzenek. Ha nagy a család, a fürdés valódi időzsonglőrködést kíván meg tőled anyaként, mert nyilván, mindenki ugyanakkor szeretne menni fürdeni, és a reggeli sor mellett az esti torlódás is a napjaid része lesz.

A főzés-tálalás-mosogatás Bermuda-háromszöge

Mivel mindenki otthon van, ezért több étel fogy, nagyobb adagokat kell főznöd, és eleve több időt kell a konyhában töltened. Alig takarítottad el a reggeli után maradt romokat, úgy érzed, valahogy előre szaladt az óramutató: már 11 óra, vagyis máris csúszásban vagy az ebéddel, a gyerekek gyomrának korgásánál pedig csak a férjedé a hangosabb.

Home office multitasking

Mivel szeretnéd kihasználni a lehetőséget, amit az online oktatás kínál, vagyis, hogy segíts a gyerekednek, de a munkában is az otthoni teendőkben is meg kell állnod a helyed, azon töröd a fejed, hogyan lehetne polippá változni. Kellene még 4-5 kéz, amivel igazán hatékony lehetsz akkor is, amikor például csenget a postás, de te éppen online meetingen veszel részt, miközben a gyereked házi feladatában is segítesz, és főzöd az ebédet.

A tárgyalás és az online óra szinkronitása

Ha kicsi a lakás, nem sok esély van arra, hogy teljesen elszeparálódjatok, így könnyen előfordulhat, hogy a gyereked és te is egyszerre vagytok online hívásban. Amíg a gyereked élő órán vesz részt, addig te a munkahelyi konferenciahívásra igyekszel koncentrálni, és nem a háttérből beszűrődő matematika tanár hangjára figyelni, és végképp nem a kutyátok napi szükségletének elvégzését sürgető ugatásra.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top