Kert és balkon

Most van szüksége ránk a cinkéknek!

A hó és az elhúzódó tél miatt nehezen találnak táplálékot a madarak, ezért még húsvét alatt is fontos, hogy etessük őket.

A hosszan elnyúló télre való tekintettel arra figyelmeztet a Magyar Madártani Egyesület, hogy ilyenkor is folytassuk a madarak etetését.

“A hótakaró elfedi a táplálékot a még itt tartózkodó téli vendég és az éppen csak hazaérkezett vándormadaraink elől. Ezért kérjük a madárbarátokat, hogy az ünnepek alatt is etessék szárnyas kedvenceinket” – írják az oldalukon. 

Ráadásul a késésben lévő tavasz miatt még nem nagyon találnak maguknak új táplálékot sem, a tavalyi pedig már nagyrészt elfogyott.

Most van szüksége ránk a cinkéknek!

Magok és alma

A cinegék ilyenkor már az első előkerülő rovarok után szoktak kapkodni, de tíz fok alatt erre sincs sok esélyük. 

Az Index madáretetős fórumában azt írja egy madárbarát, hogy a legyengült énekesrigók kilószám fogyasztják nála a nekik kitett eleséget, és a mi erkélyünkön is nagyon rákaptak a napokban a cinkegolyóra a cinkék és a kertben fészkelő rigók. A napraforgómag és a cinkegolyók mellett almát is érdemes kitenni a madaraknak, amit le is reszelhetünk nekik. Cserébe vidám csiripeléssel hoznak életet a még kopár környezetüknbe. 


Ahogyan az a Magyar Madártani Egyesület Rónafaluban működő etetőkamerájának képein is jól látszik, még mindig nagy a forgalom a hóesésben. Zöldikék, meggyvágók, cinegék és a harkályok is folyamatoson látogatják az etetőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top