Kert és balkon

Ültess rózsaszín muskátlit a szerelemért!

A karrier és a siker után most ahhoz adunk tippeket, hogy a szerelem, a házasság és a gyerek életterületein hogyan erősíthetünk a feng shui segítségével. <a href="http://dettydesign.cafeblog.hu/" target="_blank">Oláh Dettitől, a Caféblog lakberendezéssel foglalkozó bloggerétől</a> kaptunk tippeket az erkély és a kert berendezéséhez.

Azt már nagyon sokan tudják, hogy lakást szoktak fengshuizni, és mivel a természet erői nemcsak ott, hanem tágabb környezetünkben is érvényesülnek, kertet, teraszt, erkélyt is lehet, sőt szükséges.
 
A terasz vagy erkély a ház meghosszabbítása, része, ezért a lakásban meghatározott életterületek a házon kívül folytatódnak. 8 életterület létezik, plusz a középpont. A karrier, a tudás, a család és a gazdagság után most a következő néggyel folytatom. Részletesen leírom, hogy az egyes életterületekre eső terasz, erkély milyen színekkel, anyagokkal aktivizálható, erősíthető. Ha többre vagy kíváncsi, a blogomban még több feng shui témájú cikket olvashatsz.

Hír, hírnév

Déli terület, tűz elemű

Ha szeretnénk, hogy jó fényben tündököljünk mások előtt, hogy jól ítéljenek meg minket, ezt a területet kell energetizálni. Megtehetjük ezt a terület saját elemével, illetve a fa elemmel. Konkrétan: vörös, lila, bordó, zöld színek használata a teraszon, lakásban. Álljanak itt fa- és nádbútorok, de használható műanyag kerti bútor is. A területet erősíti, ha itt található a kerti tűzhely, kerti kandalló, gyertyák, legyen jól megvilágítható a terület. A székkárpit lehet virágos vagy függőleges csíkozású. Álljanak itt magas törzsű növények vörös, bordó, lila színű virágzattal.

Feng shui az erkélyen: szerelem, gyerek

 

Szerelem, házasság

Délnyugati terület, föld elemű

Ha szerelemre vágyunk, vagy meglévő kapcsolatunk minőségén javítanánk, ezt a területet kell erősíteni. Aktivizálására ezen a területen piros, bordó, lila, rózsaszín, fehér színeket használhatunk. Alacsonyabb bútorok, ládák, padok, esetleg műanyag bútorok állhatnak itt. Bontott téglafal, kőfal használata ezt a területet erősíti. Álljanak itt gyertyák, lámpások. A textilek lehetnek virágosak, kockásak, vízszintes csíkozásúak. A növények agyag, kerámia, kő vagy műanyag kaspóban piros, vörös, bordó, fehér, rózsaszín virágúak legyenek.

Feng shui az erkélyen: szerelem, gyerek

 

Alkotókészség, gyerek

Nyugati terület, fém elemű

Amennyiben gyermekre vágyunk, vagy szeretnénk jó kapcsolatot gyermekeinkkel, esetleg szeretnénk a bennünk élő alkotót életre kelteni, aktivizáljunk ezen a területen. Ide való színek: fémszínek, szürke, fehér, sárga, narancs, barna. Állhatnak ezen a területen kovácsoltvas bútorok, kiegészítők, ládák, padok. A textilek lehetnek pöttyösek, kockás, vízszintes csíkozásúak. A növények agyag-, kerámia-, kő- vagy fémedényekben álljanak fehér, sárga, narancsszínű virágzattal. 

Feng shui az erkélyen: szerelem, gyerek

Segítők, utazás

Északnyugati terület, fém elemű

Erre a területre koncentráljunk, ha úgy érezzük, egyedül vagyunk a világban és segítőkre vágyunk. Erősítsük a területet az alkotókészség, gyerek területnek megfelelően.

Fotók: Beneath The Elm Tree

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top