Kert és balkon

3 fontos tipp, hogy életben maradjanak a fűszernövényeid

A friss fűszernövények már egész évben ott virítanak a bevásárlóközpontok zöldségosztályán, de ahhoz, hogy sokáig kiszolgálják kulináris szükségleteinket, igényelnek némi extra segítséget. Lássuk, melyek a legfontosabb befolyásoló tényezők, neveljünk igazi túlélőket!

1. Napfényt!
A fűszernövényeknek napi 4-6 óra közvetlen napfényre van szükségük ahhoz, hogy a lakásban ne csak vegetáljanak, hanem valóban gyarapodjanak is. Itt nem csupán természetes fényre, hanem kifejezetten napfényre gondolunk. Tetszetős dolog a fűszernövényeket a konyhapulton tartani, de tegyük inkább az ablakba. Fűtési szezonban olyan ablakot válasszunk, ami alatt nincs radiátor, mert a szaunáztatást is kerülni kell.

Fotó: hobbikert.hu
Fotó: hobbikert.hu

2. Biztosítsük a gyökereknek a megfelelő vízelvezetést
A késő őszi, téli, kora tavaszi hónapokban, amikor a fűszernövényeket nem a szabadban, nyárias időjárási viszonyok között tartjuk, lassabb ütemben veszik fel a vizet. Ahhoz, hogy a gyökérzet ne álljon vízben, ne rothadjon el, megfelelő vízelvezetést kell biztosítanunk a cserép alján. És itt nem csak a vízelvezető nyílásokról van szó, hanem például egy réteg kavicsról, ami segít abban, hogy gyökerek ne álljanak vízben.

A harmadik, utolsó pontért tovább a hobbikert.hu-ra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top