Kert és balkon

Semmi sem állhat a tavasz útjába, itt a Nők Lapja Café Kert!

<a href="https://nlc.hu/foto/20140317/mandulafa-viragzas/" target="_blank">Bontják virágaikat a fák</a>, nyitnikékeznek a cinegék és ökölnyi rügyeket növesztenek a gesztenyefák, ami azt jelenti, hogy eljött az idő, hogy kicsit bepiszkoljuk a kezünket a kertben. Ha netán kertünk nincs, akkor az erkélyen vagy az ablakpárkányon.

Tavaly március végén, amikor először indítottuk el a Nők Lapja Café Kert oldalát, még hó lepte be a frissen kiültetett virágainkat, így kertészkedés helyett hónyulat építettünk. Idén viszont zavartalanul közeleg a tavasz, szépen dúsul a kiültetett nefelejcs és százszorszép, és mostantól az estéink is világosabbak lesznek ahhoz, hogy akár munka után lássunk neki a kertrendezésnek. Ehhez nyújtunk támogatást, lendületet és inspirációt március 31-től négy héten keresztül.

Itt a tavasz, indul a Nők Lapja Café kert!

Borsó az iroda párkányán, energiatakarékosság a kertben

Hogy semmi sem lehetetlen, azt irodakertész sorozatunkkal fogjuk bizonyítani, mivel a városi kertészetben verhetetlen Monjardin! projekt, azaz Domonyai András segítségével aprócska konyhakertet ültettünk a szerkesztőség ablakába, ahol most levélborsó kunkorodik. A fahéjas bazsalikomot még nem kóstoltuk, de a brokkolilevélkéket igen, és hamarosan arról is beszámolunk, hogyan ízlett a zsenge termés.

A Hobbikert profi kertészei most sem engedik el a kezünket, így idén is rengeteg hasznos tanácsot adunk nektek, hogy szépen nevelkedjenek a növények, és hogy inspirációt gyűjtsünk, meseszép képes összeállításokkal készültünk. A még most is bámulatosan energikus Bálint gazda, az ország kedvenc kertésze virágos sétákra visz majd minket gyönyörű hazai és külföldi kertekben, McMenemy Márk pedig videós útmutatással segít, hogyan legyen szebb, zöldebb, környezetbarátabb és gazdaságosabb a kertünk.

Itt a tavasz, indul a Nők Lapja Café Kert!

De ez még nem minden, bemutatjuk a városi kertésztrendeket, és hozunk képes tippeket a kerti világításhoz, a balkon berendezéséhez, csinosításához, praktikus ötletekkel adunk lendületet az újrahasznosításnak, de a receptekről sem feledkezünk meg, hogy ne csak gyönyörködjünk a kertben, de ki is élvezzük az általa nyújtott ízeket.

Akkor irány a kert!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top