Kert és balkon

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

Fogj egy marék ibolyát, és megmutatjuk, hogyan készíts belőle kandírozott virágot. Ennek a viktoriánus csemegének nem lehet ellenállni! A Hobbikert segítségével megmutatjuk, hogyan készül.

Nem mindennapi édességet készítettünk: kandírozott ibolyát, ami Sisi nagy kedvence volt. Nem a hosszú ideig tartó, forralt cukormázas módszert választottuk az elkészítésre, hiszen erre az apró virágok nem alkalmasak. Inkább fogtunk egy tojást, egy kis cukrot.

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

Kihasználva, hogy sok szép, nagyfejű cirmos ibolya nyílt a kertben, próbára tettük az ügyességünket és mindenekelőtt a türelmünket, hogy megalkossuk ezt a tavaszi különlegességet. Bár mindössze pár hozzávaló szükséges hozzá, annál több időt igényel a kívánt végeredmény elérése. Ezért ha tehetjük, legalább ketten lássunk hozzá. Így hamarabb végzünk és társaságunk is lesz az aprólékos foglalatosság közben.

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

Következzen hát a képes útmutató ehhez a különleges finomsághoz!

HOZZÁVALÓK:
• egy nagy csokor ibolya szárastól

• finom kristálycukor

• 1 tojásfehérje
• kis ecset

• olló

ELKÉSZÍTÉS:

Hogy el ne hervadjanak, az ibolyákat rögtön a leszedésük után szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le, majd papírtörlőre téve szárítsuk meg. Néhány szál apróbb, lila virágú illatos ibolyát is felhasználtunk.

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

Amíg a virágok száradnak, a tojásfehérjét keverjük simára, krémszerűre.

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása

Amint az ibolyák megszáradtak, kezdjük meg a kandírozást. Dolgozhatunk egy nagy tál vagy kiterített sütőpapír felett. Fogjuk meg az ibolyát a száránál, és minden szirmát – elöl-hátul – kenjük be tojásfehérjével.

Ehető virág: fotókon az ibolya kandírozása


Most jöhet a cukor, a folytatásért tovább a hobbikert.hu-ra!>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top