Kert és balkon

Kertészképző kezdőknek: eper a balkonládában

Panellakásban epret ültetni? Igen, erre is jó a balkonláda. Bloggerünk kipróbálta, és megosztja velünk a tapasztalatait.

Városban élő barátaimtól gyakran hallom, hogy szeretnének kertészkedni. Gondoltam, én is kipróbálom, milyen lehet panellakásban ültetni.

Mielőtt hozzákezdenénk, tisztázzuk, hogy a virágládába ültetésből nem lehet meggazdagodni, de spórolni sem lehet vele sokat: pénzbe kerül a növény, a föld, a láda, és talán a legtöbbet a locsolásra kell kiadni (ha nem jön az eső). Az erkélykertészkedés során viszont egy kicsit közelebb érezhetjük a természetet. Gyönyörködhetünk a virágokban vagy csodálhatjuk, ahogy növekszik a kis gyümölcsünk. Megnyugtató és kevés időt igénylő hobbi. Számomra izgalmas kísérlet!

Így készül a minikert

Először is végy egy ládát, földet és növényt. Én a szamóca mellett döntöttem, mert nagyon finom és könnyű elültetni. A virágládát és a földet, de még a palántákat is könnyen be lehet szerezni a legközelebbi bevásárlóközpontban. Kis ásót nem kötelező venni, de nagyon praktikus. Egyéb hozzávalók nem szükségesek.

Kertészkurzus kezdőknek: eper a balkonládában

 

Ne feledjük, a virágoknak szükségük van a napfényre, tehát árnyékos helyen nem fognak megnőni az eperkék. Fontos a növények közötti távolság is, így a 40 centis virágládába maximum három tő fér.

Nézd meg lépésről lépésre, hogyan ültette el az epret a BetonLiget bloggere!

Kertészkurzus kezdőknek: eper a balkonládában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top