Kert és balkon

Így lesz mosolygó kiskert a szemétből

Fogj egy pár üres vizes vagy üdítős palackot, vágd le az aljukat, és néhány perc alatt konyhakertet varázsolhatsz az íróasztalodon. Megmutatjuk, hogyan termelhetsz játszva egy-egy marék zöld fűszert.

PET-palackokból készítettünk mókás ültetőedényeket azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a gyerekeknek is kedvet csináljunk a kertészkedéshez, és könnyebben bevonjuk őket a közös munkába.

A palackok levágott aljából néhány egyszerűen beszerezhető kellék segítségével mosolygó fejeket varázsoltunk.

Játékos ültetés után jól esik a közös reggeli

A közös időtöltés jó alkalmat teremtett arra, hogy meséljük egy kicsit a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás lehetőségeiről és fontosságáról.

Hogy a gyerkőc az ültetés után se veszítse el az érdeklődését a projekt iránt, az edényekbe látványosan gyorsan kikelő és felcseperedő növények, zsázsa, retek és brokkoli magvait vetettünk el. Az ültetéstől számított ötödik nap reggelén már a vajas kenyéren zöldelltek a leszüretelt friss, finom, egészséges, zsenge növénykék.

 

HozzávalókJátékos ültetés után jól esik a közös reggeli

csíráztatásra alkalmas étkezési magfélék
– néhány kiürült ásványvizes palack
– palántaföld
– a kupakok gyűrűi
– játékszemek (oviboltban vagy kreatív hobbiboltban kaphatók)
– gombok

A hobbikert.hu-n megnézheted, hogyan készül lépésről lépésre!

Ami a legjobb: az ültetést követő 4-5. napon, a zöld levélkék megjelenése után a növények készen állnak arra, hogy a tányérunkra kerüljenek.

Játékos ültetés után jól esik a közös reggeli

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top