Kert és balkon

Befogták a veszélyes aligátorteknőst

A biatorbányi viadukt alatti patakban rejtőzködött, és még a veszélyesállat-befogót is megharapta.

Gyermekével a környéken sétáló apa vette észre a patakban megbújó állatot, melyet április eleje óta kerestek, s azonnal jelentette a megadott telefonszámon. Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora Both Zoltán veszélyesállat-befogóval haladéktalanul a helyszínre utazott, majd a meglehetősen szennyezett vízben közös erővel befogták a 8–10 kilós állatot, melyről egyelőre nem derült ki, hogy milyen nemű. Az agresszív teknős ráharapott Both Zoltán lábára, így ő most orvosi ellátására szorul, de mindketten szereztek a “küzdelem” során kisebb sérüléseket. Az aligátorteknőst átmenetileg a veresegyházi medvefarmon helyezik majd el.

Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora (j) és Both Zoltán veszélyesállat-befogó egy aligátorteknőssel, Fotó: Szilágyi István / MTI
Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora (j) és Both Zoltán veszélyesállat-befogó (b) a harapós aligátorteknőssel, Fotó: Szilágyi István / MTI

 

Tavaly nyáron szintén Biatorbágyon, a pataknak egy távolabbi részén bukkant fel egy másik nagytestű aligátorteknős. A jól fejlett példányt többszöri kísérlet és szinte mindennapos etetés után végül ősszel sikerült befogni, ezekben a napokban ébredezik téli pihenőjéből.

Valószínűleg mindkét állatot egyszerre dobta ki a gazdája, mert megunhatta a nagyra nőtt egykori kedvencekkel való törődést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top