Kert és balkon

Csináld magad: gombaülőke használt cserepekből

A kerti törpék ideje már lejárt, de egy-egy színes dísztárgy még mindig nagyon jól tud mutatni a kertben. Ha mi magunk készítjük el a kerti dekorációt, az még jobb érzés – amennyiben pedig az elkészült dekoráció egyben gyerekülőkeként is funkcionál, máris két legyet ütöttünk egy csapásra kertfejlesztés terén.

Szükséges alapanyagok és eszközök: használt virágcserép (vízkőfolt nem akadály), agyag víztartó alátéttál, piros, zöld és fehér akrilfesték, ecset, kartonpapír, ceruza, olló, erős ragasztó, matt akril lakkspray.

Csináld magad: gombaülőke

 

1. Első lépésként fessük le a cserepeket fehérre, az agyag alátétek alját (domború részét) pedig pirosra az akrilfestékek segítségével.

Csináld magad: gombaülőke

 

2. Várjuk meg, míg teljesen megszáradnak. Kartonpapírból vágjunk ki két különböző méretű kört sablonnak – ezeket felhasználva rajzoljunk köröket ceruzával az agyag alátétek befestett felületére.

Csináld magad: gombaülőke

 

 

3. A köröket fessük ki fehér akrilfestékkel, legalább két rétegben (a rétegek közötti száradási időt mindig várjuk ki):

Csináld magad: gombaülőke

 

4. A fehér agyagcserepek oldalára fessünk fűszálakat zöld akrilfestékkel.

Csináld magad: gombaülőke

 

5. Következhet az összeállítás: az agyagcserepek peremét kenjük be erős ragasztóval, és helyezzük őket az alátétek közepére.

Csináld magad: gombaülőke a kertbe


6.
Várjuk meg, míg a ragasztó teljesen megszárad. Ha sokáig szeretnénk megőrizni az elkészült cserépgombák épségét, fújjuk be őket színtelen akrillakkal – ezután kitartóan állják majd az időjárás viszontagságait.

Használjuk a pöttyös cserépgombákat dekorációnak, vagy kisgyermekek számára kerti ülőkeként – igazi vidám színfoltot jelentenek majd a kertben:

Csináld magad: gombaülőke
 
Ha tetszett, nézz még körül a Kifli és Levendula blogon, ahol további sok-sok további kreatív ötletet találsz. A húsvétra készülődve megtudhatod például, hogyan készíthetsz húsvéti csibét papírból, tobozból vagy evőkanálból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top