Kerti dekor

Csináld magad: színes virágcserepek

Négy kreatív ötletet mutatunk meg nektek.

Bár önmagában sem mutat rosszul egy sima agyagcserép, igazi dekorációs elemet is alkothatunk belőle, ha rászánunk egy kis festéket és energiát. Íme három inspiráló ötlet a kiinduláshoz.

Egy kisebb adag táblafestékhez már pár száz forintért hozzájuthatunk, és ha ezzel festjük meg a cserepeket, akkor kiírhatjuk rájuk krétával, hogy melyikben nő a majoránna vagy a kakukkfű.

Fotó: abeautifulmess.com
Fotó: abeautifulmess.com

Nagyon szép hatást érhetünk el, ha csak a cserép alsó felét festjük be, így úgy néznek ki, mintha csak lazán belemártottuk volna őket egy bödön festékbe, mégis tökéletesen dizájnos végeredményt kaptunk volna. Bár ezekhez papírból készült palántázócserepet használtak, agyagcseréppel is ugyanígy működik, csak több réteget kell felvinni, hogy az akrilfesték szépen lefedje.

Fotó: radicalpossibility.com
Fotó: radicalpossibility.com

Különböző vidám színeket választva pedig ilyen csodás színpárosításokat is készíthetünk. Itt még a cserepek belseje is kapott egy élénk színt a divatban is menő color blocking jegyében.

abeautifulmess.com
abeautifulmess.com

Antik hatást is elérhetünk, ha festés után nekimegyünk a cserepeknek smirglivel vagy fém dörzsi pamaccsal. Könnyebben lejön a festék, ha előtte gyertyával dörgöljük át a cserepek felületét.

Fotó: //carolynshomework.blogspot.hu
Fotó: carolynshomework.blogspot.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top