Kerti dekor

Tavaszi dekoráció – cseresznyevirágzás otthon

Japán egyes területein már elkezdődött a cseresznyefák első virágzása, a Sakura. Az eső, a szél, a hőmérséklet erős hatást gyakorol a virágzásra, felgyorsíthatja, késleltetheti. Az ország meteorológiai irodája minden évben készít az időjárás-jelentéshez hasonló térképet, amelyen nyomon lehet követni a cseresznyevirágfrontot, hogy mindenki tudja, mikor érdemes piknikezni indulni a parkba.

Japánban a Sakura ünnepén, ilyenkor tavasszal a tömeg nappal a parkokban egy pokrócon elterülve  nézi a virágzó fákat. Ez a hanami – virágnézés. Az éjszakai hanamira az emberek papírlámpásokat függesztenek a fákra, el lehet képzelni, milyen gyönyörű is lehet az.

Megnézem
Összes kép (1)

Természetesen nem arra akarlak buzdítani benneteket, hogy menjetek Japánba a Sakura idejére, hanem lakberendezési szempontból közelíteném meg a témát. Egyébként nem kellene olyan messzire utaznotok, hogy Sakura ünnepet lássatok, elég csak felkeresni Budapesten az  ELTE Füvészkertjét, ahol április első két hétvégéjén különleges programokkal várnak minden érdeklődőt.

A cseresznyevirág feng shui szimbólum is. A tavasz és a remény megtestesítője. Erőt ad, energiával lát el, segít megnyílnunk az embertársaink felé, kislányoknak segíti a nővé érés folyamatát. A Karrier, Emberi kapcsolatok és az Alkotókészség, Gyerek területen ajánlatos használni szimbólumként.

Nézzük, hogyan vihetitek be otthonotokba a cseresznyevirágzást, mert ugye be szeretnétek vinni? Ugye nektek is tetszenek a gyönyörűen virágzó ágak?

Tavaszi dekoráció - cseresznyevirágzás otthon
 
Tavaszi dekoráció - cseresznyevirágzás otthon
 
Tavaszi dekoráció - cseresznyevirágzás otthon
 
Tavaszi dekoráció - cseresznyevirágzás otthon

 

A többi gyönyörű cseresznyevirágos képért és ötletért tovább a Detty Design posztjára!

Még több lakberenedezési tipp Dettytől:
– Olcsó ötletek tavaszi hangulat megteremtéséhez
– 10+1 színes, tavaszi nappali
– Vigyél fényt az otthonodba!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top