Házikedvenc

Kényeztesd kedvenced házi legelővel!

A házi kedvencek ugyanúgy vitaminpótlásra szorulnak, mint a gazdik. Amerikai állatorvosok szerint a búzafű nagyon hatásos, ezért csíráztass, hogy legelhessenek.

Eddig csak a magunk egészsége miatt neveltünk csíranövényeket otthon, de a legújabb trend szerint kisállatainkat is bátran etethetjük például frissen kikelt búzafűvel. Az élő táplálékból felszívódó természetes vitaminok és ásványi anyagok jobban hasznosulnak kedvenceink szervezetében, mintha ugyanezeket szintetikus táplálékkiegészítők révén kapnák meg.

Különböző okok miatt a kutyák alapjáraton is szívesen fogyasztják a füvet. Itt megnézheted, ha nem hiszed el! Ezt a különös szokást gyakran kötik az esetlegesen égő gyomorhoz, de bizonyos kutatási eredmények inkább azt támasztják alá, hogy a blökik egyszerűen csak szeretnek olykor legelészni.

Az csak külön haszon, hogy a zöld kimondottan egészséges, az elfogyasztott szerves anyagok nem mellesleg kihatnak a kutyusok kedélyállapotára is. Kevésbé ingerlékeny és kiegyensúlyozottabb az az eb, amelyik nap mint nap hozzájut a betevő füvéhez. Bármilyen meglepő, ugyanez a megállapítás vonatkozik macskákra is, ők szintén nem vetik meg a növényi csemegét, és ezt ez a videó is bizonyítja:

 

 

Az igazán gondos gazdik épp ezért télvíz idején is gondoskodnak arról, hogy otthon mindig legyen kéznél friss búzafű. A legjobb étvágyú búzafűpusztító kisállatot pedig itt nézheted meg!

 Így csíráztass:
1.    Áztass be 1/2 bögre búzaszemet 1 napra úgy, hogy a magvakat ellepje a víz.
2.    Másnap lapos tálba fektess néhány réteg papírtörlőt, jól nedvesítsd be.
3.    Terítsd el a magvakat a tocsogósan vizes papírtörlőn, majd az egészet takard le egy vászondarabbal (konyharuha is megteszi), ezt is nedvesítsd be. Ezt a fölső réteget később se hagyd kiszáradni, folyamatosan spricceld vízzel.
4.    Harmadik napon már jól láthatók a frissen kikelt csírák, ekkor a vászondarabot eltávolíthatod. A búzafűcsíra zéró tápanyaggal is jól tartja magát akár két hétig is, de érdemes a csíráztatótálat és a gyökeresedő szemeket minden másnap friss vízzel átmosni, hogy a pangó víztől meg ne büdösödjön.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top