Kert 2013 alrovat

Illatos kakukkfűvel az allergia ellen

Az allergia több fajtája ellen is hatásos egy alapos gyógynövénykúra, mondja el a bükki füvesember.

A bükki füvesemberként ismert Szabó Gyuri bácsi legutóbb az allergiásoknak adott tanácsot videosorozatában a gyorgytea.hu-n, és fejtette ki a véleményét arról, miért sok az allergiás. Elmondta, hogy gyógynövényekkel jól gyógyítható a pollenallergia, valamint a kutya-, macskaszőr-allergia, ami sokaknak lehet jó hír, a betegség többi fajtáján viszont csak kismértékben lehet velük segíteni.

„A leghatékonyabb allergiaellenes gyógynövény az útifű, de nagyon jól lehet használni a kakukkfüvet és az orbáncfüvet is immunerősítésre – magyarázza el Gyuri bácsi a madárcsicsergésben és szélzúgásban. – Általában úgy kell elkészíteni, hogy két és fél deci forrásból levett vízzel leforrázunk egy evőkanálnyi teát, húsz percig állni hagyjuk, és utána elfogyasztjuk. Három hónap után a tünetek elmúlnak, de ha elhagyjuk, visszatérnek, ezért egy évig legalább minden nap egy csészével kell inni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top