Könnyed lélegzet
Szponzorált tartalom

Így enyhítheted a megfázás és a nátha tüneteit otthon

A nátha és a köhögés sokunk számára a téli hónapok kéretlen velejárói. Ha szeretnél mielőbb meggyógyulni, akkor próbáld ki ezeket a módszereket, és kerekedj felül a náthán!

Ha benáthásodunk, tény, nem rohanunk egyből az orvoshoz, de fontos, hogy gondot fordítsunk a gyógyulásunkra, ha el akarjuk kerülni a hosszú lábadozási időt és a szövődményeket!

Szabadítsd fel a légutaidat!

Az orrdugulás nemcsak kellemetlen, de fejfájást is okozhat, sőt, ha tartósan fennáll, szövődmény – például arcüreggyulladás – is kialakulhat. Éppen ezért tegyél meg mindent azért, hogy kitisztítsd a légutaidat, és próbáld ki a kétkomponensű orrspray-t.

A kétkomponensű orrspray segít a pangó orrváladék fellazításában, így könnyedén ki tudod fújni az orrod, ismét kapsz levegőt, és kisebb eséllyel kell a felgyűlt váladék miatt kialakuló fejfájással is számolnod. A kétkomponensű orrspray-nek érösszehúzó hatása is van, aminek köszönhetően az orrnyálkahártya duzzanatát is csökkenti.

Ügyelj a páratartalomra!

Amikor náthásak vagyunk, és eldugul az orrunk, fontos, hogy a levegő páratartalma magasabb legyen, mint általában, ugyanis a száraz levegő csak tovább rontja a helyzetet. Szerezz be egy párologtató készüléket, vagy helyezz a fűtőtestekre egy-egy bögre vizet, amivel biztosíthatod az ideális páratartalmat a lakásban. De a fürdő is tökéletes hely egy kis gőzfürdőre: csukd be az ajtót, és engedj meleg vizet a kádba, közben pedig lélegezd be a páradús levegőt!

Ha szeretnél mindent megtenni a mihamarabbi gyógyulás érdekében, inhalálj: melegíts fel egy lábasban vizet, vedd le a tűzről, helyezd biztos helyre, ahonnan nem borul le, majd teríts a fejedre egy törölközőt, és hajolj a gőz fölé!

Pótold a folyadékot!

A párásítás sokat segíthet, azonban ne felejtkezz meg arról sem, hogy a szervezeted folyadékigénye ilyenkor megnövekszik. Ez azt jelenti, hogy, ha szeretnél hamarabb meggyógyulni, fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot igyál. Ideálisak a zöldségben gazdag levesek, a húsleves, a tiszta víz és a gyógyteák, amelyek fogyasztásával elláthatod a szervezetedet folyadékkal. Arra ügyelj, hogy a napi mennyiség érje el a 2,5 litert!

Enyhítsd a köhögést!

Ha köhögsz, ha fáj és kapar a torkod, vesd be a természet leghatékonyabb gyógyítóit! Főzz kakukkfűből, zsályából, szurokfűből és bodzavirágból teát, és kortyolgasd naponta kétszer, háromszor. Amellett, hogy a fájdalmat is enyhíthetik, köptető hatással is rendelkeznek, így, ha hurutos köhögés kínoz, a váladék is hamarabb fel tud majd szakadni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top