Könnyű levesek
Szponzorált tartalom

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított gombával

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított gombával

Hozzávalók:

  • 1 csomag sütőtökös Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
  • 5 dl zöldségalaplé
  • néhány kisebb ág rozmaring
  • só, bors

A gombához:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20-30 dkg csiperkegomba
  • pici rozmaring
  • kevés olaj

Először elkészítjük a gombát. A fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben pár pillanat alatt illatosra pirítjuk kevés olajon. Kis lángon, mert könnyen megég, és akkor keserű lesz! A felszeletelt gombát hozzáadjuk, pici sót szórunk rá, közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon megpirítjuk – közben rászórunk pár darabka rozmaringot.

A leveshez az alaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és pár perc alatt puhára főzzük. Hozzáadunk pár ágacska rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel turmixoljuk. A levest tányérba adagoljuk, és a pirított gombával tálaljuk.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top