Könnyű levesek
Szponzorált tartalom

Kevés az időd a főzésre? 3 villámgyors és egészséges leves recept!

Van, aki forrón szereti, van, aki behűtve – Isteni finom levesek, amiket percek alatt elkészíthetsz!

A krémlevesek könnyű vacsorának is beillenek, kiváló vendégvárók, és úgy laktatnak, hogy közben nem kell azon aggódnod, hogy megterhelik a gyomrod.

Egészséges karfiol krémleves

70 dkg karfiolt, 1-1 kisebb szál sárgarépát és fehérrépát, ½ kis fej zellert, egy kisujjnyi póréhagymát mossunk meg és szeleteljünk fel, majd zöldségalaplében főzzünk puhára. A karfiol krémleveshez választhatunk olyan fagyasztott zöldségkeveréket is, amiben már előre megtalálunk mindent, ami a levesünkhöz kell, így csak forró vízbe kell tennünk, és megfőznünk. Ha a zöldségek megfőttek, vegyük le a tűzről, öntsünk hozzá 2 dl főzőtejszínt, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, és botmixerrel pépesítsük. Végül a levesünket forraljuk újra, majd friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel hintve szervírozzuk! Jó étvágyat!

Ínycsiklandó baconös sütőtök krémleves

60 dkg sütőtököt, 10 dkg burgonyát, 1 fej vöröshagymát, 1 szál sárgarépát tisztítsunk meg, aprítsunk fel, és főzzünk meg zöldségalaplében. Sok időt megspórolhatunk, ha olyan mirelit alapot választunk, amiben ezen zöldségek java már megtisztítva, felkockázva várja, hogy finom leves készüljön belőle. Miközben a hozzávalók főnek, egy serpenyőben pirítsunk meg 2-3 szelet bacont ½ fej vöröshagymával, majd, ha a zöldségek már puhák, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1,5 dl főzőtejszínt, és botmixerrel pépesítsük őket. Lábasba visszaöntve még egyszer forraljuk fel a levesünket, végül frissen őrölt szerecsendióval és pirított tökmaggal, valamint bacon kockákkal tálaljuk!

Tápláló Minestrone

Ehhez a leveshez sokféle alapanyag kell, azonban az előkészületeket percekre lerövidíthetjük, ha mirelit zöldségekkel főzünk! 1 db sárgarépának, ½ fej karalábénak, ½ kisebb cukkininak, és 1 burgonyának megfelelő mennyiségű mirelit zöldséget, valamint 2 szál szeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megpirítunk.  Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk, végül felöntjük annyi zöldségalaplével, ami ellepi a hozzávalókat. 20-25 perc után adjunk hozzá 4 evőkanál sűrített paradicsomot, 10 dkg fehér bab konzervet, és ½ marék friss petrezselyemzöldet. Ha a levesünket túl sűrűnek találjuk, öntsük fel vízzel, majd tegyünk bele 1 marék ketté tördelt spagettit, és főzzük 8-9 percig. Akár forrón, akár behűtve, garantáljuk, hogy igazi gasztronómiai élmény ez a leves!

Ezt olvastad már?

Brokkolis krémleves

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top