Könnyű hétköznapok

Hogyan kell cipőt mosni mosógépben?

Amikor a kedvenc cipőnk egy esős nap vagy egy fesztivál után igazán mocskos lesz, azt sem tudjuk, hogyan álljunk neki a tisztításnak. Nos a válasz egyszerű, tegyük be a mosógépbe.

Sokan azt gondolják, hogy nem lehet cipőt mosógépben mosni. Bőr- vagy műbőr cipőkkel valóban nem ajánlatos kísérletezni, de a vászoncipőket, sportcipőket, converseket nyugodtan betehetjük a mosógépbe.

Hogyan kell cipőt mosni mosógépben?

Így moshatjuk ki a cipőket mosógépben:

  1. Vegyük ki a cipőből a cipőfűzőt.
  2. Tegyük a cipőfűzőket egy kispárna huzatába, és biztostűvel rögzítsük a huzathoz, hogy ne tekeredjen összevissza a mosásnál.
  3. Cipőkefével alaposan keféljük át a cipőt, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk. A talpába keményedett sarat is piszkáljuk ki.
  4. Dobjunk a mosógépbe 3 vagy 4 törölközőt, aztán mehet bele a cipő és a párnahuzat a cipőfűzővel. A törölközők védik a cipőt az ütődésektől.
  5. Öntsünk egy kupaknyi folyékony mosószert az adagolóba, és állítsunk be egy hideg vizes, kímélő programot. Nem ajánlatos melegebben mosni a cipőket, mert engedhetnek a színükből és deformálódhatnak is.
  6. Ha lejárt a program, tegyük ki a levegőre száradni a cipőket. Szárítógépben semmiképpen ne szárítsuk, mert a melegtől összemehet a cipő. A cipőfűzőt is csak akkor fűzzük vissza, amikor a cipő is és a fűzője is száraz.

 Japánban van cipőmosó- és cipőszárító gép is:

További cikkeink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top