Még ne mondj le a nyár ízeiről: 8 kihagyhatatlan étel

nlc | 2018. Szeptember 03.
Ezek a fogások olyan könnyen és gyorsan megvannak, hogy arra fordíthatod az időd, amire igazán kell: a jó idő és az utolsó meleg napsugarak kiélvezésére!

1. Caprese tésztasaláta

tesztasalata

Hozzávalók:

Elkészítés:

Al dentére (közepesen keményre) főzd meg a tésztát, majd hagyd kihűlni.
Minden összetevővel keverd össze egy nagy tálban.
Már tálalhatod is! Hűtőben 3 napig eláll.

2. Modenai spagetti

Hozzávalók:

Elkészítés:

A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főni. A csirkemellet vágd fel kockákra, és a vaj-olaj keverékén süsd kifehéredésig. Önts alá egy kevés fehérbort, és párold tovább benne. Szórd meg tetszés szerint kukoricával (4-5 evőkanálnyit elbír), majd öntsd rá a főzőtejszínt, keverj bele egy-két kiskanálnyi gulyáskrémet és a mézet. Főzd addig, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, forgasd meg benne a kifőtt és lecsepegtetett spagettit.

3. Fehérboros-rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A csirkecombokat félbevágod, és besózod. A rozmaringot leszárazod, kissé összeaprítod. Magas falú serpenyőben olajat forrósítasz, és beleteszed a combokat. Hirtelen megpirítod mindkét felét. Ha szép barnák a combok, megszórod a rozmaringgal, egyszer átpirítod, és felöntöd a borral. 2-3 dl húslevet öntesz rá, lefeded, és lassú tűzön puhára párolod. Nagyon kevés cukorral, fehér borssal és pár csepp citromlével ízesíted. Miután megpuhultak a combok, a tejszínnel összeforralod. A zöldségeket külön vízben félpuhára főzöd, és a csirkecombokhoz kevered.

4. Fűszeres sült brokkoli baconös tejföllel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt elmelegíted 220 fokra, közben egy keverőtálban összekevered az olajat a fűszerekkel. A brokkolit beleborítod egy nejlonzacskóba, ráöntöd a fűszeres olajat, és alaposan összerázod. Sütőpapírral kibélelt tepsire borítod, a vágási felülettel lefelé fordítva. 18-20 perc alatt készre sütöd. A bacont felkockázod és egy serpenyőben ropogósra sütöd. Leitatod a zsírját, hagyod hűlni, majd összekevered a tejföllel.

5. Ananászos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Mosd meg, és kockázd fel a csirkemellet. Forrósíts fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Add hozzá a felkockázott húst, pirítsd meg, majd öntsd rá a húslevest és a kókusztejet, sózd, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzd, míg a csirke megpuhul, ekkor adj hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzd, majd tálaláskor szórj rá friss korianderleveleket, és kínálj mellé köretnek jázminrizst.

6. Sajtos-baconös lepény

Hozzávalók:

Elkészítés:

A bacont feldarabolod és megsütöd, majd kiveszed a serpenyőből, és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztod a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegíted. A leveles tésztát kinyújtod, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teríted, a peremeit felhajtod. A krémsajtot elkevered a zöld fűszerekkel, megkened vele a leveles tésztát, aztán rászórod a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütöd.

7. Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olajat kisebb serpenyőbe öntöd, és közepes vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezded. A sajtot lereszeled, majd hozzáadsz minden egyebet, és összegyúrod. Gombócokat formázol belőle, és a bő olajban kisütöd.

8. Töltött gomba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombák tönkjét távolítsd el, ha szükséges, és pucold meg a gombákat. A krémfehér sajtot villával törd össze, keverd el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózd, borsozd. Helyezd a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózd, borsozd a belsejüket, töltsd meg a sajtkrémmel, szórd meg a reszelt sajttal, majd 220 fokra melegített sütőben süsd 25-30 perc alatt készre.

Exit mobile version