Mindennapok

A szorongás elhiteti veled, hogy mindenki utál

A szorongás miatt túlságosan magadra veszel mindent. Hol kezdődsz te és hol a szorongás? Minden percet megkeserít, mégsem tudsz tőle szabadulni.

Sokáig nem válaszol a barátod az sms-re, máris elkezdesz agyalni. Nem akar beszélni veled, biztos idegesíted, direkt semmibe vesz, nem is szeret. Tuti utál. Inkább már nem is próbálsz meg kapcsolatba lépni az ismerősökkel, mert abban benne van az elutasítás esélye. Rosszul vagy tőle, láthatatlannak érzed magad. Ha kapsz választ az sms-re, akkor pedig a legapróbb részletekig kielemzed: ha túl rövid, akkor biztos azért, mert úgy érzi a másik, hogy az idejét vesztegeti csak veled, és azért válaszolt, mert udvarias. Nem kellett volna írnod neki.

Mindegy, hogy milyen régóta vagytok barátok, folyamatosan megerősítésre van szükséged, hogy szeret.

Mert ha nem, a legrosszabb forgatókönyvek kezdenek el lejátszódni a fejedben. Azt feltételezed rögtön, hogy valamit csináltál, ami miatt haragszanak rád, hogy nem akarnak már veled lenni, és hogy vége a barátságotoknak.

A szorongás miatt túlagyalsz minden helyzetet. Mindegy, hogy azért nem tud valaki találkozni veled, mert túl sok a munkája, te nem hiszel neki. Meggyőzöd magad, hogy hazudik, és csak kifogásokat keres, hogy ne kelljen veled lennie.

szorongás jelek félelem

Rosszul vagy a szorongástól, láthatatlannak érzed magad.

A szorongás miatt azt érzed, az egész világ ellened van. Szerinted, ha valami rossz történhet, az meg is fog történni. Nehéz úgy optimistának lenni, hogy újra meg újra kínos helyzetbe kevered magad. Sosem tudod, mit kellene mondanod, nem tudod, mikor vagy túl csendes és túl hangos. Nem tudod, hogyan viselkedik egy „normális” ember. Nem tudod, hogyan illeszkedhetnél be azok közé, akik rendben vannak magukkal.

A szorongás miatt úgy érzed, mindenki utál, és a hátad mögött nevet rajtad. Ezért is mész nehezen randizni, inkább nem flörtölsz akkor sem, ha úgy látod, tetszel valakinek, mert azt hiszed, biztos tévedsz, és az nem lehet, hogy téged szépnek lássanak mások. Meggyőzöd magad, hogy félreérted a jeleket. És különben is, amint megismerne alaposan, rájönne, hogy semmi keresnivalója melletted, és messze szaladna tőled.

A szorongásod miatt folyton kételkedsz önmagadban. De ez nem te vagy, ez csak a szorongás. Keresd meg önmagadat a szorongásod mögött, és kincsre találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top