Mindennapok

10 jel, hogy egy gonosz ember hálójába kerültél

Igenis vannak gonosz emberek, akik mintha azért születtek volna erre a világra, hogy megkeserítsék az életünket. A következő 10 jelből ismerheted fel őket.

Nyilván valami történt velük gyerekkorukban, láttak egy kék hajú nőt, bántalmazták őket, ki tudja, milyen borzalmas élményeik voltak, ami miatt gonosszá váltak. Ám a gyerekkori traumáik nem mentik fel őket, nincs joguk ahhoz, hogy másokat tönkretegyenek felnőttként. Ezért figyelj a következő jelekre, és ha ráismersz a környezetedben egy gonosz emberre, akkor kerüld el jó messzire a saját érdekedben.

1. Örül mások szerencsétlenségének

Hívjuk nyugodtan katasztrófaturistának, mert imádja, ha valakinek rossz, ha másoknak dráma zajlik az életében. Biztos lehetsz benne, hogy feltűnik a semmiből, ha kiszagolja, hogy épp valami súlyos válságban vagy. Abból táplálkozik, hogy a körülötte élők szenvednek. Az igazi veszély abban van, hogy akár odáig is elmegy, hogy ő maga kreáljon szörnyű helyzeteket, hogy fájdalmat okozzon másoknak, aminek aztán örülhet felhőtlenül.

2. Irányításmániás

Az élet minden területét irányítani akarja, nem csak téged. Sokszor azért kegyetlenkedik a környezetével, mert nem bízik senkiben, és megszállottan meg akarja tartani a kontrollt. Ha közel engeded magadhoz, akkor bizony át akarja majd venni a te életed felett is az irányítást.

3. Csípőből hazudik

Mindenki szokott hazudni, apróságokban, dicséretekben, bókokban. De ettől még nem lesz valaki gonosz, hazug ember. Egy igazi hazug nem tud nem hazudni. Nem is veszi észre, hogy újabb és újabb hazugságokat eszel ki, amiket aztán hazugsággal próbál megvédeni. Van, amikor csak kicsit elferdíti a valóságot, hogy az ő szája íze szerint adja elő, hogy ne tűnjön fel rossz színben, és van, amikor olyan szövevényes hazugságba keveredik, hogy már ő maga sem tudja, hol az eleje, közepe és vége. A lényeg számára, hogy manipulálja a valóságot úgy, ahogy neki jó.

gonosz ember jellemzők

A lényeg számára, hogy manipulálja a valóságot úgy, ahogy neki jó (Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash)

4. Furcsán érzed magad a társaságában

Ismered az érzést, amikor az intuíciód súg, hogy valami nincs rendben? Megfoghatatlan dolog, és általában el is hessegeted magadtól, pedig nem kellene, mert bizony létezik olyan, hogy a tudatod nem érti a helyzetet, de az ösztöneid jeleznek, hogy a veled szemben álló embert el kellene kerülni.

5. Félrevezet

A gonosz ember minden erejével azon van, hogy átvegye az uralmat a gondolataid felett. Ezért a manipuláció bármelyik eszközét hajlandó bevetni, addig beszél, addig csavarja a szavakat, míg úgy érzed, mintha átmosta volna az agyadat. A célja az, hogy úgy lásd a világot, ahogy ő akarja, és elbizonytalanodj önmagadban.

6. Nincs benne megbánás

Bocsánatot kér, ha kiderül valamilyen disznóság, amit elkövetett, de abban biztos lehetsz, hogy nem gondolja komolyan. Nem érez megbánást, tudja, hogy rosszat csinált, de csak azért kér bocsánatot, hogy el ne veszítse a kis játékszerét, akit olyan jól tud irányítani. Figyeld meg, hogy úgy ki tudja tekerni a szavakat, hogy a bocsánatkérése végén kijön az, hogy igazából te vagy a hibás azért is, amit ő követett el.

7. Kegyetlen

Ki nem hagyna egy alkalmat sem, amikor odaszúrhat neked a legfájóbb pontodra. Ez számára szórakozás, szereti kínozni az áldozatait, na nem fizikailag, hanem érzelmileg. A fájdalmadtól remekül érzi magát, mert így enyhül a saját belső feszültsége, amivel nem tud mit kezdeni.

8. Nincs benne felelősségérzet

Az erkölcsi iránytűje hibásan működik, nem vállalja a felelősséget a tetteiért. Ha kiderül, hogy valamit elrontott, akkor rögtön beindul nála a hárítás, és azonnal rákeni valaki másra a felelősséget. Ő mindig áldozat, vele mindenki kiszúr, és persze hülye a fél világ körülötte.

9. Manipulál

Nagyon kedves tud lenni, ha épp arra van szüksége, és le is veszi a környezetét a lábáról a kedvességével. De később mindig kibújik a szög a zsákból, és rájössz, hogy a kedvességének célja van, csak arra használja, hogy elérjen valamit, legyen szó pénzről, szexről, engedelmes áldozatokról…

10. Konfliktust gerjeszt

Imádja a káoszt és azt, ha összezavarhatja maga körül az embereket, ilyenkor érzi leginkább, hogy hatalma van a környezete felett. Minél jobban el tud bizonytalanítani, annál erősebbnek érzi magát. A konfliktusok gerjesztésével azt akarja elérni, hogy legyőzöttnek érezd magad, és mivel jól használja a szavakat, könnyen bele tud zavarni az érvelésbe vita közben.

Egy gonosz ember minden eszközt megragad annak érdekében, hogy rád erőltesse az akaratát. De tudd, hogy te adod át neki az irányítást, így a döntés is a te kezedben van, hogy mikor veszed vissza tőle a kontrollt a saját életed felett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top