Mindennapok

Európa harmadik legbunkóbb városa lett Budapest

Ez nem az a toplista, amire a fővárosunk szeretett volna felkerülni: egy amerikai magazin szavazásán Európa harmadik legudvariatlanabb városa lett Budapest.

Az amerikai CEOWorld magazin 178 500 európai felnőttet kérdezett meg arról, szerintük melyik most Európa legudvariatlanabb nagyvárosa. Szavazni az ötven legnépesebb európai városra lehetett, és sajnos meglepően jó helyen végeztünk a listán: Budapest lett a harmadik legbunkóbb nagyváros Európában, és ehhez a szavazatok 17,5 százalékát kellett megszereznünk. Nem jó hír, hogy a lista második helyezettjétől, Londontól mindössze fél százaléknyival maradtunk le – számolt be róla a Fókusz.

Buda Pestről nézve (fotó: Pixabay)

Buda Pestről nézve (fotó: Pixabay)

Szerencsére legalább az aranyéremre nem volt igazi esélyünk. Párizs ugyanis toronymagasan, 36 százalékkal nyerte a szavazást, vagyis a szavazók szerint jelenleg a francia fővárosban élők Európa legudvariatlanabbjai. A Fókusz megkérdezte a hazánkban élő francia rádióst,  Cooky-t, aki szerint az ok az lehet, hogy a párizsi embereknek kissé fárasztó a városukat elárasztó sok turista, és ezért lehetnek kicsit nyersebbek, ugyanakkor nem gondolná, hogy a párizsiak vagy budapestiek annyira bunkók lennének, ahogy azt a lista eredménye mutatja. És hogy melyik városok lettek Európa legudvarisabbjai? Az 50. helyen Szentpétervár, közvetlenül előtte pedig Helsinki, Madrid, Athén és Lisszabon végzett. Vigasztalódjunk azzal, hogy fővárosunk legalább csodaszép, ha már lakói nem is mindig annyira udvariasak.

Általában szeretjük, ha Budapest felkerül egy-egy nemzetközi toplistára:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top