Mindennapok

Újra emelkedik Olaszországban a koronavírus fertőzöttek száma

A betegek átlagéletkora egyre csökken.
Újra emelkedik Olaszországban a koronavírus fertőzöttek száma

A halottak számát továbbra sem sikerült nullára csökkenteni, miközben a regisztrált koronavírus fertőzöttek száma több mint tíz napja fokozatosan emelkedik Olaszországban az egészségügyi minisztérium szerint.

A diagnosztizált fertőzöttek életkor átlaga 43 évre süllyedt a korábbi hatvanról. Orvosi vélemények szerint ez azt mutatja, hogy az idősebbek óvatosabbakká váltak, a fiatalok pedig nem tartják be az óvintézkedéseket. Stefano Vella járványorvos, a római katolikus orvosi egyetem kutatója, úgy nyilatkozott, a hatóságok nem fogják még egyszer leállítani az országot, mivel ezt a gazdaság nem bírja el. „Ez azonban nem azt jelenti, hogy a járványnak vége. Az olaszok legyenek okosak: nem kell lemondani a nyaralásról, de ostobaság lemondani a védekezésről, továbbra is viseljünk szájmaszkot, tartsuk be a biztonsági távolságot, és mossunk kezet” – mondta az orvosprofesszor.

Tíz beteg veszítette életét az utóbbi huszonnégy órában a korábbi kilenc után. A halottak száma így elérte a 35 092-t.

(MTI)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Még több hír a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top