Mindennapok

Mitől működik jól egy házasság?

Erre a kérdésre kereste a választ a Nő Komment Caféblog szerzője.
Mitől működik jól egy házasság?

Szabó Topor Tünde a 17. házassági évfordulója alkalmából végzett számvetést és gondolkodott el azon, hogy mitől lehet könnyebb, jobb és örökkön örökké boldog két ember kapcsolata, házassága.

A sok saját tapasztalat, tanulás és a még több kutatgatás, szépen lassan csak megszülte a választ neki:

Minden párkapcsolat egy emberrel kezdődik

„Ennyire egyszerű. És tudom, hogy amennyire egyszerű, pont annyira ijesztő is, de ettől még így van. Soha, de soha nem leszel jó társa, párja senkinek, amíg saját magaddal nem tudsz kibékülni. Sőt! Nemcsak a párkapcsolatodban, de a barátaiddal, kollégáiddal, szomszédaiddal sem lesz teljes a viszonyod, amíg meg nem ismered, és el nem fogadod önmagad” – írja Tünde. 

A blogger szerint nincs olyan, hogy mindig könnyű kapcsolat, aki ezt mondja, hazudik. „A lényeg valójában az, hogy megvan-e rá egyáltalán az esélyed, és az eszközeid, hogy kijavítsd, fejleszd, átlásd, hogy tegyél ellene. Ezért fontos, hogy hogyan állsz saját magaddal! Mert rengetegszer látom a riadalmat az arcokon, amikor azt mondom, hogy a lehetőség benned van. Igen! Látom, amikor munkára kérem a párokat, látom, ahogy a tenni akarást, a felelősséget kellene kimondaniuk maguknak, egymásnak… És befékeznek, védekeznek és hát mit is mondhatnék?! Jogosan. Hiszen tényleg esélytelen feladatok ezek stabil önértékelés nélkül.”

A Nő Komment Caféblog szerzőjének további gondolatait a témával kapcsolatban ide kattintva olvashatod.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top