Mindennapok

25 éve él az utcán Sanyi, akinek a rend és a tisztaság a mindene

Fizetséget nem kap, a hajléktalan férfi mégis szabadnap nélkül dolgozik azon, hogy tisztaság legyen az utcákon.

 

Nyíregyházán nagyon sokan ismerik Sanyit, az 57 éves hajléktalan férfit, aki kezében seprűvel, láthatósági mellényében járja az utcákat, és aki a hét mindennapján szolgálatban van. Bár fizetést nem kap a munkájáért, ő szorgalmasan gyomlál, sepreget, szedi a szemetet, és esőben, sárban, hóban, vagy éppen tikkasztó melegben is keményen dolgozik azért, hogy a Széna tér és környéken rend és tisztaság legyen.

Sanyi Jászberényben született, élt gyógypedagógiai intézményben Szolnokon, majd Szigetváron, Pesten, Győr-Moson-Sopron megyében és végül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, Nyíregyházára került, írja a nyiregyhaza.hu.

25 éve a szabadban élek, nincs családom. Mindig a Széna tér és a Mező utca között mozgok, a napom azt követően ér véget, amikor befejeződik az iskola és a gyerekek hazamennek. Akkor még sok dolgom van, mert szedem utánuk a szemetet, meg a csikkeket, télen pedig ellapátolom a havat a buszmegállókból. Szeretem a rendet, ezért is dolgozom mindennap. Én ezért senkitől nem kapok pénzt, csak a jó Isten köszöni meg

– nyilatkozta Sanyi, aki leginkább most egy kis kézikocsira vágyik, amibe gyűjthetné gyomokat és tárolhatná a szerszámait, illetve a Széna téren kiszemelt magának egy területet, amit nagyon szeretne rendbe tenni.

(via)

Seprű utca

Fotó: Pixabay

Még több megható történet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top