Mindennapok

Müller Cecília: fokozatosan készülünk szigorítani

Konkrétumokról nem volt szó, de a friss adatok tükrében keményebb szabályok várhatók.

Müller Cecília szerint „a járvány egy intenzív felszálló szakaszában vagyunk”, tekintve, hogy 63-an haltak meg egy nap alatt a koronavírus miatt és sokan vannak lélegeztetőgépen – írja a 24.hu az operatív törzs keddi sajtótájékoztatója alapján. Fokozatosan készülünk szigorítani – tette hozzá az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília azt ígérte, mindenki meg fogja kapni a megfelelő kórházi ellátást. Azt kérte, hogy ettől függetlenül mindenki igyekezzen csökkenteni a kontaktusok számát, és ne vegyen részt olyan rendezvényen, amin nem muszáj. A tiszti főorvos arról is beszélt, hogy a korcsoportok között is változás figyelhető meg. Az elmúlt héten 641 15 évesnél fiatalabbnál találtak pozitív mintákat, azonban a középkorúakra, illetve az idősebbekre is egyre jobban átterjed a vírus.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Budapesten kívül, Pest, illetve Borsod megyében van a legtöbb fertőzött, derült ki a tiszti főorvos szavaiból. Azt is elárulta, hogy Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Zala megyében terjed a leggyorsabban a vírus, ezekben a megyékben megduplázódott egy hét alatt a fertőzöttek száma. Egyedül Somogyban tűnik úgy, hogy lassul a vírus. Az operatív törzs először beszélt a területi eloszlásról.

Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy konkrétan milyen szigorításokat terveznek.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top