nlc.hu
Mindennapok

Szülni ment, szavazott

Szülni ment, de közben megállt szavazni egy amerikai nő

A választási iroda munkatársai megoldották a helyzetet. A nő nem akarta levélben leadni a voksát.

Következő hét kedden, november 3-án lesz az amerikai elnökválasztás, az előzetes felmérések Joe Bident hozzák ki nyertesnek a négy éve regnáló Donad Trumppal szemben. Az amerikaiak idén is komolyan veszik a választást, erre van is egy érdekes történetünk.

Karen Briceno Gonzalez, az Orange megyei választási iroda egyik alkalmazottja azt meséli, hogy kedden igencsak meglepődött, amikor egy férfi bejött az irodába a felesége jogosítványával, majd közölte, hogy az asszonnyal éppen a kórházba tartanak, és hogy a neje kint van az autóban, és szeretné leadni a szavazatát. “Mondtam neki, hogy sajnos be kell jönnie, de ő közölte, hogy ez problémás, viszont addig nem akar kórházba menni, míg nem szavazott” – magyarázta Gonzalez a WKMG TV-nek. 

A férfi elmondta, hogy a felesége éppen szülni készül, mire kivitték neki a postai szavazócédulát, de a nő csak mondta, hogy ő most akarja leadni, rendesen a szavazatát, így Gonzalez megvárta, míg kitölti a rendes szavazólapot. 

“Furcsa helyzet volt. Szavazni akart, és erre amerikai állampolgárként mindenképpen megvan a joga. Meg kellett oldanunk.” Gonzalez hozzátette, hogy ebből is látszik, hogy meg tudják oldani a szavazást, bármilyen gond vagy nehézség jöjjön. Azt is elmondta, hogy terveik szerint küldenek majd a babának pár “Future Voter”, azaz “jövőbeni szavazó” matricát ajándékba. 

(via)

Olvass az amerikai elnökválasztásról: 

szavazott, írják a matricán

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top