nlc.hu
Mindennapok

Nagy-Britannia legbalszerencsésebb házaspárja

Micsoda balszerencse: elveszítettek egy vagyont érő sorsjegyet, majd inkább elváltak

Hárommillió font volt a tét, de hiába küzdöttek érte, ráadásul még a házasságuk is ráment.

Martyn és Kay Tott 20 évvel ezelőtt került a címlapokra, amikor kiderült, hogy hárommillió fontot nyertek egy sorsjeggyel, csak a nyertes szelvényüknek nyoma veszett. A házaspár nem akart lemondani a nagy összegről, és sikerült is bebizonyítaniuk, hogy igen, egyszer a birtokukban volt a vagyont érő sorsjegy, csak kicsúsztak a határidőből, harminc napon belül kellett volna jelezniük ugyanis, hogy elveszítették a szelvényt.

Totték mellett olyan ismert személyek álltak ki, mint az ismert milliárdos, Sir Richard Branson és Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke, de a pár nyereményét így sem fizették ki az illetékesek. Martyn Tott öt évet töltött azzal, hogy peres úton megszerezze a nyereményt. „Elhatároztam, hogy nem adom fel, de ez óriási terhet rótt a kapcsolatunkra. Kay tovább akart lépni, de én nem tudtam. Úgy érezte, hogy nem fordítok rá elég figyelmet… Csak két éve ismertük egymást, és a nyereményért folytatott harc megmutatta, mennyire mások vagyunk. Folyton csak veszekedtünk. Egyetértettünk abban, hogy ez így nem mehet tovább, és Kay elköltözött.”

Martyn Tott nemcsak feleségét veszítette el, a pénzt sem sikerült megszereznie, amit ma már annyira nem is bán. „Miközben küzdöttem a nyereményért, elfeledkeztem arról, hogy ki vagyok és miben hiszek. De most már őszintén mondhatom, hogy örülök, hogy nem kaptam meg a 3 millió fontot. Nincs rá garancia, hogy hogy a pénz boldoggá tett volna engem – nyilatkozta. – Rájöttem, hogy semmi baj nem volt a korábbi életemmel, és hogy a pénz nem számít annyira, mint azt szeretnék velünk elhitetni. Szeretek üldögélni a tengerparton fish and chipset majszolva, teát iszogatva, az ilyen egyszerű örömök teszik különlegessé az életet” – tette hozzá.

(via Daily Star)

angol font

Fotó: Pixabay

Balszerencse áradása:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top