nlc.hu
Mindennapok

Világháborús bomba robbant a nászúton Kárpátalján

Világháborús bomba robbant a nászúton Kárpátalján, ketten meghaltak

Egy magyar férfi és egy ukrán nő ünnepelte a házasságkötésüket Kárpátalján, amikor a tábortűz felrobbantott egy világháborús gránátot.
Tábortűz

Két ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek, amikor egy 12 fős társaság táborozott a kárpátaljai Hoverla-hegy lábánál, és a tábortűz lángjai felrobbantottak egy első világháborús gránátot – írja a Daily Mail.

A 31 éves ukrán Lidiia Makarcsuk és a 43 éves magyar Varga Norbert nemrégiben házasodott össze Angliában, ahol élnek, majd családjukkal és barátaikkal Ukrajnában ünnepelték a házasságukat a festői szépségű helyen. Az ifjú feleség éppen a megismerkedésük történetét mesélte, amikor hirtelen felrobbant a gránát.

A feleség a szemén, az arcán és a karján sérült meg. A mentők 90 perc alatt értek ki a helyszínre, ezalatt a nő 29 éves testvére, Miroszlav és egy másik férfi meghalt. A magyar férfi éppen a fényképezőgépéért ment a sátorba, így ő nem sérült meg.

A nő azóta is egy ukrán kórházban fekszik, és azt mondta, várhatóan csak a jövő hónap végén utazhat Magyarországra egy további szemkezelésre, majd vissza Angliába, ahol élnek.

A világháborús bomba valószínűleg 1916-ból, a Bruszilov-offenzíva idejéből maradhatott hátra, amikor az Orosz Birodalom az Osztrák-Magyar Monarchiát támadta a mai Ukrajna területén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top