nlc.hu
Mindennapok

Meztelen embereket fotózott a sivatagban, hogy megvédje a Holt-tengert

Meztelen embereket fotózott a sivatagban, hogy megvédje a Holt-tengert

Spencer Tunicknak nem először álltak modellt meztelen emberek az ügy érdekében.

Spencer Tunick amerikai fotóművész fotóinstallációjához meztelen emberek álltak modellt a Holt-tenger közelében, a dél-izraeli Arad városának környékén vasárnap, írja a Telex. A körülbelül háromszáz ruhátlan emberrel készített fényképekkel Tunick a Holt-tenger megóvásának és helyreállításának fontosságára kívánja felhívni a világ figyelmét.

A fő problémát az jelenti, hogy a Jordán folyóból érkező vizet a környező mezőgazdasági területek öntözésére is használják, de egyéb tényezők is hozzájárulnak ahhoz, hogy folyamatosan csökken a vízszint, az egyik a klímaváltozás miatti fokozott párolgás. 

Spencer Tunick

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Az 54 éves fotós az idegenforgalmi minisztérium vendégeként látogatott el erre a helyszínre, és ez már a harmadik alkalom, hogy ilyen módon próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy Holt-tenger veszélyben van. Tunick először egy évtizeddel ezelőtt készített itt fotósorozatot, akkor több mint 1000 meztelen ember állt modellt neki, és amikor öt évvel később visszatért, a víz visszahúzódott arról a területről, ahol az első fotózás volt, írja a Guardian.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top