nlc.hu
Mindennapok

Van egy kutya, aki csak az ausztrál akcentust érti

Van egy kutya, aki csak az ausztrál akcentust érti

Utasításokat legalábbis csak akkor követ, ha ebben az akcentusban mondják neki.
Egy keverék cockapoo.

A Fülöp-szigeteken élő Stephanie Jimenez hosszú idő után végre meglátogatta a közelmúltban Ausztráliában élő unokatestvérét. Az út nagyon jól sikerült, de volt egy különös élménye. Ottléte alatt azzal szembesült, hogy rokona kutyájának hiába mond bármit, az eb a füle botját sem mozdítja, amíg nem ismételte el az utasításait ausztrál akcentussal is – írta meg a Mirror.

Stephanie Jimenez egy videót is készített a jelenségről, amin látszik, hogy a Chanel névre hallgató maltipoo séta közben nem érti, mit akar tőle Stephanie, hiába ismétli meg újra és újra, hogy „Let’s go!”, azaz, hogy „Menjünk!”. Ellenben, amikor ugyanezt a helyi akcentusban mondja neki a nő, a kutyus egyből elkezd menni.

A TikTokra feltöltött felvétel nagyon népszerű lett pillanatok alatt. Eddig több mint 4 milliószor nézték meg, 870 ezren kedvelték és 3,600 megjegyzést fűztek hozzá. Több ausztrál kifejezetten aranyosnak találta a kutya különös elkötelezettségét az ausztrál nyelv iránt. A Mirror egyébként úgy tudja, hogy Stephanie Jimenez jelenlétének meg volt a hatás és lassacskán már akcentus nélkül is szót ért eb és ember.     

Hasonló különös helyzetben találta egyébként korábban egy brit nő is magát, aki örökbefogadott egy versenyzésből kiöregedett angol agárt. Az eb élete nagy részét Ausztráliában töltötte és jó ideig csak akkor értette, mit kér tőle új gazdája, ha ausztrál akcentussal mondta neki. Ez utóbbi esetről a gazda számolt be Redditen segítséget kérve az internet népétől viccesen hozzáfűzve, hogy „ez így nem élet”.

(Képünk csupán illusztráció. Fotó: Wikipedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top