Lilu sztármustra

Sztármustra Liluval – napszemüvegmustra májusra

Végre kisütött a nap, itt a napszemüvegszezon, én pedig megszállott rajongója vagyok ennek a kiegészítőnek. Egyrészt nagyon érzékeny a szemem, ezért a legkisebb napfényben is hunyorgok, másrészt a napszemüveg ápol és eltakar, ráadásul remekül fel tudja dobni a szettedet.

Nézzük, mire figyelj napszemüveg vásárlásakor

Nem fontos méregdrága napszemüveget választanod, azonban de követelmények, amelyeknek muszáj, hogy az olcsóbb darabok is megfeleljenek. A legfontosabb, hogy az általad választott szemüveg mindenképpen legyen 100%-osan UV-szűrő. Amelyik nem ilyen, az kifejezetten rossz hatású, hiszen hiába csökkenti a szembe jutó fény erősségét, nem szűri ki a káros sugarakat. Viselésekor ráadásul kitágul a pupillád, így még nagyobb mennyiségben juthatnak be a káros sugarak a szembe.

Fontos, hogy a napszemüveged elég nagy legyen, így védje a szemedet és környékét minden irányból. Kizárólag “CE” jelzéssel ellátott darabot válassz, mert ez azt jelzi, hogy a termék megfelel az európai elvárásoknak, és bevizsgálták. Az UV 400 felirat azt mutatja, hogy a napszemüveg lencséje teljes védelmet nyújt az UV sugárzás ellen

Lássuk, mely darabok lesznek idén nagyon divatosak

Napszemüvegben is hódít a 70-es évek divatja, legyen szó ovális vagy cica fazonról.

Ovális fazon

A szögletes arcú lányoknak ez a fazon kifejezetten jól áll. Ha ezt választod, a külsőd biztosan bohém és trendi lesz, fesztiválszerkókhoz első osztályú választás.

Megnézem
Összes kép (1)

Cica fazon

A cica fazonú keret újra virágkorát éli. A kerek és a szív alakú arcú lányokon igazán jól mutat ez a viselet.

Megnézem
Összes kép (1)

A nagy klasszikusok

A Wayfarer egy igazi legenda. Ezt a fazont a Ray-Ban alkotta meg, és a 80-as évek óta tart hódító útja. Az első őrületet akkor váltotta ki, amikor Tom Cruise a Kockázatos üzlet plakátján egy ilyen szemüvegben virított. Később viselt ilyet Madonna, Bruce Springsteen és Michael Jackson is. Mostanra szinte az összes fast fashion üzletben pár ezer forintért megveheted a másolatát és gyakorlatilag minden arcformához passzol.

Megnézem
Összes kép (1)

A Ray-Ban másik klasszikus fazonja az aviátor, ami szintén leszivárgott a fast fashion üzletekbe is. Természetesen még mindig nagyon menő, és valószínűleg örökre az is marad. Ha kicsit merészebb vagy, mindenképpen a tükröződő színes fazonok mellett tedd le a voksodat!

Megnézem
Összes kép (1)

Oversize

Bármilyen márka, bármilyen szín, az oversize nem megy ki a divatból, és legjobban az ovális arcformához illik. Ezt a darabot minden alkalommal viselheted, elegáns, sportos, bohém szetthez egyaránt passzol.

Megnézem
Összes kép (1)

 Sztármustra Liluval! Olvasd el a korábbi cikkeket is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top