#Magabiztos nőnek lenni jó
Szponzorált tartalom

Én szeretnék olyankor is szexelni, de a férjem nem

Egy kapcsolatban mindent lehet, ami mindkét félnek örömet okoz. Ez egy olyan alapvetés, amin nem is érdemes vitatkozni. A menstruáció alatti szex azonban még mindig nagyon sok párnál tabutéma, és sokan évekig nem is tudják meg, hogy a párjuk is pont ugyanazt szeretné, amit ők, egyszerűen azért, mert nem mernek beszélni róla.

Sok nő számol be róla, hogy közvetlenül menstruáció előtt, vagy a menzesz első két napján, a hormonális ingadozásnak köszönhetően jobban kívánják a szexet. Vannak viszont olyanok is, akik ezekben a napokon, még a menzesz előtt is inkább elkerülik a szexet, mert érzékenyebbek az érintésre, vagy fájdalmasnak érzik a behatolást, illetve kellemetlen számukra a méhszáj mozgása. Ezért senki ne érezze magát kényelmetlenül, ez pont annyira természetes, mint megőrülni a szexért ezeken a napokon.  Akadnak természetesen olyanok is, akik csak lelkileg irtóznak a gondolattól, taszítja őket a vér látványa, esetleg a szaga.  És eddig csak a nőkről beszéltünk, pedig az utóbbiak a férfiakra is jellemzőek lehetnek.

Férfi és nő az ágyban.

Fotó: Pexels

Ha bármelyik félnek a legkisebb ellenvetése is van ilyenkor az intimitásra, akkor a másiknak ezt minden zokszó nélkül el kell fogadnia, Ildikó és férje viszont másként gondolkodnak a menstruációról.

„A férjem és közöttem eddig hallgatólagos megegyezés volt, hogy a menstruáció alatt nem élünk házaséletet. Tavaly viszont otthonról kezdtem dolgozni, sokkal több szabadidőm lett, mivel nem kellett utazgatni a munkahelyemre. Valahogy azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban gondolok a szexre, a menstruációm első napján pedig szinte megőrültem a férjemért. Az is lehet, hogy eddig is így éreztem, csak nem volt lehetőségem megfigyelni a saját érzéseimet. De most sokkal többet gondolok az intimitásra, és bár eddig nem mertem volna ilyet csinálni, de most, hogy üres a ház, csak miénk a fürdőszoba, sokkal felszabadultabb vagyok. Boldoggá tesz az az érzés, hogy nem kell előre megszerveznünk az együttléteinket, hanem sokkal spontánabbak lehetünk. Próbáltam szavak nélkül a férjem tudtára adni a vágyamat, de nem vette a lapot, sőt megkérdezte, hogy nincs-e éppen meg a menstruációm. Aztán a következő hónapban felhoztam neki a témát, hogy én szeretnék vele szerelmeskedni. Először visszautasított, azt mondta, hogy várjunk pár napot, mire vége lesz. Bevallom, egy kicsit rosszul esett, azt hittem nincsenek tabuk közöttünk, de úgy tűnt, hogy mégis. Nem erőltetem a dolgot, annak csak rossz vége lett volna, de vettem magamnak egy új, nagyon szexi hálóinget, és kértem, hogy beszéljük meg a dolgot. Mindent őszintén elmondtunk egymásnak, a kételyeinket, a félelmeinket, a vágyainkat. Aztán a végén egy hatalmasat szeretkeztünk. A férjem másnap azt mondta, észre se vette a dolgot, annyira kívánt.

Sokat gondolkodtam ezen, megbeszéltem a barátnőimmel, és nekik is vegyesek a tapasztalataik. Van, aki szeretne, de nem mer, van, aki csinálja, de legszívesebben kihagyná. Csajok, ne csináljátok ezt! Legyetek őszinték a pasikkal, csak annak van értelme hosszútávon!”

A házasélet mindig két fél közös döntése kell, hogy legyen. Aki viszont annak ellenére, hogy jól esne neki, de babonából nem szexel a párjával, annak van pár tanácsunk.

Akiknek csak enyhén fájdalmas a menstruációjuk, azok akár egy orgazmussal is javíthatnak a helyzetükön.  Az orgazmus hatására ugyanis oxytocin szabadul fel a testünkben, melynek fájdalomcsillapító hatása is van.

Fiatal pár az ágyban.

Fotó: Pexels

Az orgazmus következtében a méh ritmikusan összehúzódik, ami gyorsíthatja a nyálkahártya leválását, ezzel pedig megrövidítheti a menstruációs napokat.

Vannak viszont egészségügyi kockázatok, ezeket nem árt szem előtt tartani!

A szexuális úton terjedő betegségek menstruáció alatt könnyebben fertőzhetnek, ezért sokkal jobban oda kell figyelni mind az általános, mind az intim higiéniára. A Chlamydia, a Hepatitis-B, a herpes, a nemi szemölcsök, a HIV, a syphilis, a trichomoniasis és a HPV fertőzés is nemi úton terjedő betegség. Éppen ezért menstruáció alatt is nagyon fontos a körültekintő védekezés. Annak ellenére, hogy a menzesz alatt a méhszáj nyitottabb, kellő óvatosság mellett a fertőzések mégsem gyakoribbnak azoknál, akik szexuális életet élnek ezeken a napokon. Óvszert érdemes használni ezeken a napokon még akkor is, ha tartós párkapcsolatban élünk, hiszen a nemi úton terjedő betegségek ellen így tudunk a leghatékonyabban védekezni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top