Magyarország kúl

Praktikus információk a Szigetről

Nem árt, ha az alábbi dolgokkal tisztában vagy, mielőtt elindulsz a 2017-es Sziget Fesztiválra.

Ha rutinos “szigetelő” vagy, aligha találsz itt bármi újdonságot, de bajod sem lesz, ha átfutod. Elég csak annyit mondanunk, hogy egyes dolgok, például a beléptetés megváltozott az előző évekhez képest.

Megérkezés a Szigetre

A Szigetre a K-hídon keresztül tudsz bemenni. A hidat a Szentendrei HÉV-vel tudod a legegyszerűbben megközelíteni, a Filatorigát megállótól. A H5-ös HÉV augusztus 9. és 16. között sűrűbben és több kocsival közlekedik. Ha szeretnél, mehetsz hajóval is, a Sziget Fesztivál hajójárata augusztus 9. és 15. között minden nap közlekedik a Jászai Mari tér és a Sziget között. Augusztus 9-10., 16.00 – 00.30 között 15 percenként. Augusztus 11-15., 14.20 – 02.30 között 15 percenként.

Két keréken is érkezhetsz.  Kerékpárúton mehetsz a budai rakparton egészen a bejáratig, ahol a kerékpármegörzőben ingyenesen vigyáznak a biciklidre, amíg haza nem indulsz.

Autóval a K-hídnál nem tudsz parkolni, de igénybe veheted a Sziget Fesztivál parkolóját. A parkoló az Árpád hídnál található H-hídon keresztül érhető el. A parkolóból gyalog és transzfer segítségével is megközelíthető a fesztiválterület. A parkolójegy csak egyszeri behajtásra jogosít, miután elhagytad a parkolót, csak újabb jegy megvásárlásával tudod újra letenni az autód.

Bejutás a Szigetre

A fesztiválra a check-in folyamatot követően tudsz belépni. A karszalag, amit a vócser beváltása után kapsz, nevesítésre kerül, a becsekkolás miatt a karszalag személyhez kötődik. A folyamat egyszerű: a bejáratnál a vócsert karszalagra cseréled, a személyi igazolványod vagy útleveled beolvassa egy ID szkenner, ezt követően kapod meg a karszalagod, amit rögtön fel is csatolnak a kezedre. A becsekkolás és az azonosítás különösen fontos, hiszen segít növelni a biztonságot, és kiszűrni azokat a személyeket, akik esetlegesen rossz szándékkal érkeznek, vagy szerepelnek valamelyik nemzetközi körözési listán.
Fontos tehát, hogy legyen nálad érvényes személyigazolvány vagy útlevél, és azt sem árt tudni, hogy idén már csak személyesen cserélheted be a vócseredet a karszalagodra, a barátaid nem tehetik meg ezt helyetted.

Szolgáltatások a Sziget köztársaságban

 A Sziget területén állandó orvosi ügyelet és gyógyszertár is található. A Helperek egyesület elsősegélynyújtó járőrei pedig a fesztivál teljes területén megtalálhatóak, így ott lesznek, ha segítség kell.
Ha nem szeretnél bankkártyával fizetni, akkor sem kell amiatt aggódnod, hogy kifogysz a pénzből, ugyanis a Szigeten ATM is található. Az értékeidet pedig biztonságba helyezheted az értékmegőrzőben. Ha valamire szükséged van, az Aldiban vagy a Rossmannban tudsz vásárolni.

Hogy érem el a többieket?

Az internet miatt sem kell aggódnod, több helyen is wifi zónák várnak. Ha lemerült a telefonod, feltöltheted a Feltöltőpontokon.

Amit nem vihetsz be a Szigetre:

  • Alkohol: alkoholos italt semmilyen mennyiségben nem vihetsz be, vásárolni persze tudsz majd
  • Drogok és tudatmódosító szerek: egyértelműen tilos
  • Gázmelegítő és gázpalack: a Szigeten nem fogsz tudni főzőcskézni, úgyhogy hagyd otthon nyugodtan a konyhafelszerelést.
  • Pirotechnikai eszközök
  • Üvegtárgyak: jobb, ha megelőzöd a baleseteket. Otthon biztosan nem fognak eltörni.Szúró- és vágóeszközök:
  • Esernyő: esernyő helyett esőkabátot válassz
  • Bármilyen eszköz, mellyel más testi épségét veszélyeztetheted: a mindenkori jogszabályban meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak (8 centiméternél hosszabb vágóélű kés, pillangókés, gázspray, vipera, stb.). Korlátozás alá eső tárgyakkal nem léphetsz be a Fesztivál területére, ezeket a biztonsági őrök minden belépéskor ellenőrzik.

Még több cikk a Sziget Fesztiválról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top