Magyarország kúl

Van már őszre programod? Menj szarvasbőgéstúrára!

Szarvasbőgéstúrákat és szakvezetéseket tartanak a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban szeptember elejétől október végéig több alkalommal.

A szarvasbőgéstúrák az utóbbi egy-két évben jelentek meg Facebook-eseményekként, azóta népszerűségük csak növekszik. Nem csoda, hiszen, ha elsőre nem is hangzik olyan izgalmasan, valójában igazi kaland lehet a szarvasbőgést hallgatni: egy-egy ilyen esemény általában ugyanis éjszakai túrázást jelent, és vannak olyan túrák is, amelyek mondjuk, evezéssel vannak egybe kötve.

Legutóbb Pilisi Parkerdő Zrt. közölte, hogy a Budakeszi Vadasparkban és a Pilisi Parkerdőben ők is szerveznek szarvasbőgéstúrákat. Közleményükben felhívják a potenciális jelentkezők figyelmét, hogy egy-egy alkalommal csak korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak, és a helyszínen részvételi díjat kell fizetni. A túrákhoz szükséges az időjárásnak megfelelő öltözet, valamint zseblámpa vagy fejlámpa használata – írják.

A túrák az erdőgazdaság budapesti, visegrádi, valkói erdészetében és a Budapesti Vadasparkban lesznek szeptember elejétől október végéig, helyszínenként változó időpontokban. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelynek részletei a www.parkerdo.hu oldalon olvashatók.

A szarvasbőgéstúra résztvevői erdész-vadász szakember vezetésével ismerhetik meg az esti erdőt, és jó eséllyel hallhatják a területen, valamint a környékén élő szarvasbikák nászhangját, a szarvasbőgést is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top