Magyarország kúl

Ezért fontos a Rehab Critical Mass

Szeptember 30-án tartják a 4. Rehab Critical Mass felvonulást. Fontos és figyelemfelkeltő esemény, na meg remek program is.

Mi is az a Rehab Critical Mass?

A Rehab Critical Mass egy, az érintettektől induló civil kezdeményezés. A mozgalom Kiss Csaba kezdeményezésére jött létre, hogy itt gyülekezzen a fogyatékossággal élő emberek és családtagjaik, barátaik és támogatóik kritikus tömege. A kezdeményezés célja, hogy a fogyatékossággal élő személyeket összefogja, ezáltal erősítse az érdekvédelmi képességüket, fokozza a kooperációs hajlamot, valamint az össztársadalom számára láthatóvá váljanak, és ezáltal  erősödjön a szolidaritás az emberek között. “Így és úgy fogyatékossággal élünk e földön fogjunk hát össze!” – fogalmazták meg a törekvésüket.

Közel 2 millió ember közvetlenül érintett, így szinte mindenki körében van sérült személy, akik nem tudnak egyenlő esélyekkel részt venni a hétköznapi életben, akár a tanulásra, a munkára vagy a szórakozásra gondolunk – őket egyesíti és segíti a kezdeményezés, ami mellé sok ismert arc is odaállt, hiszen nagyon fontos az integráció és az is, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson.

A programról

A 2017. szeptember 30-án 4. alkalommal megrendezett 4. Rehab Critical Mass felvonulás egy remek alkalom arra, hogy “épek” és fogyatékkal élők együtt vegyék be Budapest utcáit, egy nagy kritikus tömeget alkotva. A jelszó: Lélektől lélekig!

10 és 16 óra között a rendezvényhez kapcsolódóan családi nap lesz a Szent István téren különböző sportprogramokkal. Lesz Kerekesszékes kosárlabda; Boccia; Ülőröplabda; Akadálymentes fitness; Integrált Zumba; Vakboksz; Kerekesszékes akadálypálya és Vaklabirintus is.

A felvonulás 16 órakor  indul Clarck Ádám térről a célállomás szintén a Szent István tér, ahol a megérkezés után színes zenei- és kulturális programok kezdődnek. Lesz  közösségi zenélés is. 18 órától pedig Böjte Csaba osztja meg a gondolatait.

Ilyen volt a legutóbbi Rehab Critical Mass:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top