Magyarország kúl

Az év lángosáért Tiszakécskére kell utazni, de mi az a Köszilángos?

Minden évben ezrek szavaznak az Év lángosa verseny indulóira, akik több mint négyszázan voltak idén is. A szavazás lezárult, így kiderült, hol adják a legroppanósabb, legizgalmasabb feltéttel készülő magyar finomságot.

A magyar lángos rajongók szavazatai alapján 2017-ben a Lángos Büfé Tiszakécske végzett a Lángos Voks verseny első helyén, így ebben az évben övék lett a „Vénusz kedvenc lángosozója 2017” cím, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyeremény. A büfét szorosan követ a második helyen végzett Lángos a’la Rohlicsek 1928 vokssal.

PLUSZ SAJT ÉS TEJFÖL JÁR A „KÖSZILÁNGOSHOZ”A tiszakécskei Lángos Büfé kapta a Vénusz étolajgyártó nemrég zárult Lángos…

Közzétette: Gourmet Riporter – 2017. szeptember 28.

A nyertes a tiszakécskei piacon süti díjnyertes lángosait immár 12 éve, amely tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós és bőven el van látva sajttal, illetve fokhagymával – ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Balogh Józsefné, Babi elmondása szerint amellett, hogy a lángos tésztáját már kellőképp kikísérletezte az évek során, illetve kizárólag jó minőségű alapanyagokat használ, sikerének a másik alapvető titka abban rejlik, hogy az olajban csupán egyszer süt és minden alkalommal friss olajat hevít, amelyet alaposan felitat, amint kisültek a finomságok.

A szakértelmet mutató első hely mellett óriási a szíve is, hiszen kelt tésztás finomságával igyekszik támogatni a település rászorulóit is. „Néhány évvel ezelőtt vezettem be az úgynevezett Köszilángost, amelyet 290 forintért bárki megvásárolhat. Az erről szóló blokkokat egy üvegben gyűjtöm, és amikor már jó pár összegyűlt, beviszem a helyi Családsegítő Szolgálathoz, akik szétosztják a rászorulók között a blokkokat, amiért cserébe ha ezzel idejönnek hozzám, egy fokhagymás lángos sütök nekik” – mondta Babi. „Mivel szeretek adni, úgy döntöttem, hogy most, hogy volt szerencsém megnyerni a Vénusz Lángos Voks fődíját, december 31-ig a Köszilángosokhoz én adom pluszban a sajtot és tejfölt, hogy ezáltal is megoszthassam a sikeremet másokkal” – tette hozzá a nyertes.

A  bronzérmes a révfülöpi Rév Büfé lett.

Sütnivaló:

Új gasztroőrület: lángosburger

Kaliforniában arat sikereket a magyar lángos

Először kóstoltak magyar ételt az amerikaiak – videón a reakció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top