Magyarország kúl

Megvan, mi épül a Déli pályaudvar helyére

Megjelent a pályázat, amelyből kiderül, hogy sport- és szabadidőközpontot tervez a kormányzat a Déli pályaudvar üzemi területeire.

 

A Déli-pályaudvar (MTI-fotó: Jászai Csaba)

Kiírták a legnagyobb budai pályaudvar üzemi területének hasznosítására a pályázatot, ahová sport és szabadidős szolgáltatásokat kínáló beruházásokat várnak, írja a Privátbankár.hu. A  közbeszerzési tervpályázat alapján így az üzemi területen jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, valamint golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya is épülhet.

A nyertes vállalkozónak mindezek mellett a bontásról, a kármentesítésről és az engedélyeztetésről is gondoskodnia kell, nem beszélve persze magáról a megvalósíthatóságról. A pályázatokat november 14-ig kell benyújtani. A Déliben persze nem áll le a forgalom, a pályaudvar ellátja eredeti funkcióját, az üzemi területeket viszont a Testnevelési Egyetem hasznosítja majd ilyen sportpályák formájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top