Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Extrém fogások között adják át az idei Gundel-díjat

A Balaton egyik gasztronómiai gyöngyszeme, a szemesi Kistücsök tulaja kapja az idén a vendéglátósok rangos díját, amelyet Gundel Károlyról neveztek el. Természetesen nem lesz átlagos, amit a gálán elfogyasztanak a vendégek.

Különleges fogások a balatonszemesi Kistücsökben (MTI-fotó: Varga György)

Gundel Károly díjátadó Gálaebédet rendeznek, amelyen Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa lesz az idei kitüntetett – derül ki a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) közleményéből, írja a hirbalaton.hu.

A testület idén 7. alkalommal rendezi meg évzáró gáláját, amelyen a 170 éve született Dobos C. Józsefre emlékeznek. Az ő 1881-ben kiadott Magyar-francia szakácskönyve alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat.

A 2017-es év Gálaebédjének fő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj immáron 4. alkalommal történő átadása lesz.

A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 9 séf és a több mint 30 közreműködő örömmel, önkéntes munkában vállalta.

Az ipartestület honlapjának tanúsága szerint akad majd jó néhány nem mindennapi fogás az asztalokon. A főétel nevét többször is el kell olvasni az értelmezéshez: posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal. De szintén érdekesnek ígérkezik a begónia sorbet csipkebogyó teával vagy a pacal kolbász „véres” rakott burgonyával,

Címlap

top