Magyarország kúl

Újabb 5 retró édesség, amit imádtunk

Neked melyik retró édesség volt a kedvenced?

A múltkori “5 retró édesség” válogatásunk után mutatunk még öt finomságot, mivel ezeket is imádtuk anno, sőt amit lehet kapni manapság, azt most is.

Turbó rágó

Édes illat és még édesebb íz. Ki ne szerette volna a Turbo rágót? Amitől pedig még különlegesebb volt: a csomagolásban található szuper járműveket ábrázoló képek.

Dunakavics

A Dunakavics drazsé sokunknak a gyermekkor (egyik) fontos íze. Nem véletlenül kelt még mindig kellemes nosztalgikus érzést az emberben, ha meglátja a boltok polcain. Két tábor létezett, és nem volt közös halmaza: a dunakavicsos és a franciadrazsés, az egyikhez tartozni kellett.

Robbanócukor

A finom édes cukorka a szájba érve pezsegni kezd. A robbanócukorból sokféle íz volt, de talán az epres vagy az erdei gyümölcsös volt a legjobb.

Macskanyelv

Cica és/vagy csokirajongóknak kötelező volt a különleges formájú édesség, ami még most is kapható ét- és tejcsokis változatban is. Katzenzunge(n), ahogy azt a sógoroknál mondják.

Cuminyalóka

A kakasos mellett a műanyag tartóra erősített cuminyalóka is nagyon népszerű volt. Különböző ízek és színek közül lehetett válogatni.

Még több édesség:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top