Magyarország kúl

Ez ma a legjobb hírünk a Budapesten parkolóhely miatt idegeskedő autósoknak

A Budapest belvárosi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyeket teszi elérhetővé egy új magyar alkalmazás.

Terv: Budapest V. kerület – Belváros/Lipótváros

Míg a budapesti autós forgalom 30 százaléka ezekben a percekben is parkolóhelyet keres, a belvárosi intézmények és gazdasági épületek parkolóiban rengeteg kihasználatlan hely rejlik, írja a Médiapiac. A stresszes belvárosi parkolási próbálkozások karácsony előtt csak tovább fokozódnak, de egy ingyenesen letölthető, parkolás-könnyítő alkalmazás végre megoldhatja az autósok problémáját.

A Parkl a belvárosra fókuszál, hiszen ott a legégetőbb a probléma, és végigköveti a teljes parkolási folyamatot: beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a parkolóház sorompóját, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a készpénzmentes, percdíjas fizetés is.

Bár az alkalmazás nemrég indult, folyamatosan bővül a csatlakozó helyszínek listája: hamarosan társasházak és irodaházak garázsai is elérhetővé válnak majd.

A mobilapp, amellett, hogy jelentősen leegyszerűsíti a parkolási folyamatot, hosszútávon a belvárosi légszennyezés ellen is tesz, és élhetőbb városi környezet teremt. Használatával csaknem felére csökken a parkolóhely kereséssel töltött idő, így az ez alatt elhasznált fölösleges üzemanyag és az ezzel együtt termelt kipufogógáz mennyisége is redukálódik – írják.

„A belvárosi autósok közel 90 százalékának jelent gondot a parkolás, 44 százalékuk pedig csak kifejezetten nagy nehézségek árán tud helyet találni. Mi ezen szeretnénk változtatni – mintha csak a saját garázsunkba állnánk be a belváros közepén is”

– mondta el Somogyi Zsolt, a Parkl társalapítója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top