Magyarország kúl

Elsütik az ágyút Szigligeten: még sosem volt ilyen élet a téli Balatonon!

Soha nem látott buli lesz a téli szezonban Szigliget és Badacsony környéke: ágyúlövéssel indul, lesz borkarácsonyfa, korcsolya, tóparti szauna és forraltbor-körút egészen farsangig!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214738490440766&set=gm.502456793462052&type=3&theater

Először kap díszkivilágítást a badacsonyi bornegyed szombaton. Badacsony és Szigliget közösen állít borkarácsonyfát erre az alkalomra – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

Szombaton szó szerint nagy durranással indítják el a Balaton új téli programkínálatát bemutató rendezvényt Badacsonyban. A szigligeti vár ágyújával adják meg a jelzést, amire első alkalommal gyújtják fel a badacsonyi bornegyed díszkivilágítását.

Már korábban megnyílt a tó első téliesített strandja Szigligeten, ahol nemcsak korcsolyázni, hanem szaunázni is lehet. Utána pedig mostantól egészen új téli programkínálatot lehet találni a szomszédos Badacsonyban, ahol hét télen is nyitva tartó hely összefogásával jött létre idén a Badacsony Nyitva programsorozat, mely Márton naptól farsangig tart.

Ezért a két szomszédos település közösen állít most borkarácsonyfát és együtt mutatja be teljesen új téli kínálatát, ami egyszerre példátlan és példamutató kezdeményezés a Balatonnál.

A fényekkel egy időben elindul a forraltbor körút is: egy pohár megvásárlásával (500 Ft) körbe lehet kóstolni a nyitva tartó helyek forraltborait és új badacsonyi különlegességként többféle borcsokit is lehet majd kóstolni.

A Badacsony Nyitva vendéglátóhelyei:

Borbarátok és Fata Pince – Laposa Birtok – Pláne Badacsony borterasz – Istvándy Borműhely – Hotel Bonvino Wine & Spa – Hotel Neptun Badacsony és Tilia, a badacsonyi borvendéglő – Kishableány STAND

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top