Magyarország kúl

A Facebookot is tolják a vagány bakonybéli szerzetesek

Azon kívül, hogy az ország talán legjobb apátsági sörét készítik és árusítják, a bakonybéli monostor lakói ismét tanújelét adták vagányságuknak. A Facebookon indítottak kampányt, amelyben életükről vallanak. Még PR-ost is fogadtak.

Megújul a bakonybéli templom. A bencés Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei a templom 2017. szeptemberi bezárásától…

Közzétette: Szent Mauríciusz Monostor – 2017. szeptember 25.

Aki látott már csuhás szerzetest vonalkódolvasóval a kezében, az tudja, mire gondolunk: a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban élők ügyesen gazdálkodnak és a rítusok mellett haladnak a korral.

A bencés kolostor ősztől húsvétig felújítás alatt áll, addig pedig a bakonybéli monostor szerzetesei izgalmas dologra szánták el magukat: 2018 húsvétjáig betekintést engednek legfontosabb dilemmáikba és legintimebb döntéseikbe. A hét Testvér először beszél a Facebook nyilvánossága előtt arról, miért választották a szerzetesi hivatást, milyen reakciókat adott erre környezetük, írja a Médiapiac.com. Beavatnak a szerzetesi dolgos mindennapokba és elárulják, mivel töltik szabadidejüket. Beszélnek nőtlenségről, csöndről, Istenről, halálról és a Trónok harcáról.

Habár elsődleges kommunikációs csatornájuk a szószék, tudják, hogy üzenetük bárhol értő fülekre találhat. Ezért vágtak bele egy kommunikációs cég segítségével a közösségi média kampányba.

Günter testvér vallásos nevelést kapott, és soha nem távolodott el teljesen Istentől, még ha egyetemi évei alatt ez…

Közzétette: Szent Mauríciusz Monostor – 2017. november 11.

Izsák testvér szerint mindenkinek újra és újra fel kell tenni a kérdést, hogy miért érdemes úgy élni, ahogy él. “Az Isten engem úgy rakott össze, hogy a szerzetességben tudok a legboldogabban létezni, tehát azok a dolgok, amiket próbáltam korábban, vagy amiken azóta gondolkoztam, mindig azt erősítették meg, hogy itt az én helyem.”

Ábel atya őszintén beszél a kommunizmus alatt átéltekről. “A szocializmus idején azonban az állam igyekezett letéríteni a papnak vagy szerzetesnek készülőket választott útjukról. Elhárító tisztek “foglalkoztak” velünk: sokunkat behívtak elbeszélgetni, akin érezték, hogy lehet fogást találni rajta, igyekeztek beszervezni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top