Magyarország kúl

Vennél könyvet automatából Pesten? Hamarosan kiderül

Könyvautomatákat helyeznek el a főváros csomópontjain, amelyekből egyetlen érintéssel vehetünk jövő márciustól kortárs és klasszikus zsebkönyveket.

Könyvautomatákból megvásárolható, okostelefon méretű, minőségi, mégis olcsó zsebkönyvekbe csomagolva szállít kortárs és klasszikus irodalmat jövő tavasztól a Sztalker csoport, írja a Fidelio.hu. A Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett kezdeményezés elsődleges célközönsége a budapesti tömegközlekedés felhasználóinak népes tábora, valamint a fővárosi fiatalok.

Illusztráció: Thinkstock

A POKET, amely várhatóan izgalmassá teszi majd a mindennapos utazási rutint, olyan támogatókat tudhat maga mögött, mint Dés László, Geszti Péter, Lábas Viktória (Margaret Island), Rudolf Péter és Zacher Gábor, akik nagykövetként is részt vesznek a projektben.

A kezdeményezés a buszon, metrón, villamoson olvasás három jellegzetes problémáját orvosolja:

a „pont nincs nálam könyv”-et, a „túl nagy ahhoz, hogy kézben tartsam”-ot, illetve a „nincs rá havonta többezer forintom”-at.

A forgalmas csomópontokon elhelyezett könyvautomatákból 990 forintért vásárolhatók meg 2018 márciusától a zsebkönyv méretű irodalmi művek: a színes könyvsorozatot MOMÉ-s grafikuscsapat tervezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top