Magyarország kúl

Méteres a hó, nyit az eplényi sípálya

Megnyitja kapuit csütörtökön az eplényi sípálya. A sízők az A1-es főpályát és a T1-es tanulópályát is használhatják, amint az időjárás engedi, további pályaszakaszokat nyitnak meg

Az eplényi sípálya 2016 decemberében (MTI-fotó: Bodnár Boglárka)

László Márk,  a létesítményt üzemeltető kft. marketingvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a napok óta tartó hóágyúzásnak köszönhetően  majdnem egyméteres hóréteg fedi a pályát.

Kiemelte: az A7-es sípályát, amely a jövő év elejétől szintén használható lesz, 500 méterrel meghosszabbították, és 50 méteresre szélesítették. A pályára kétüléses felvonót telepítettek, amely a pálya teljes hosszában, azaz egy kilométeren húzódik. A sípályán öt új mobil hóágyú és egy új szivattyúrendszer is működik, ezzel a fejlesztéssel másfélszeresére növekedett a korábbi hógyártó kapacitás – mondta.

Január elejétől a 150 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően egy új kölcsönző, két új pénztár, oktatóközpont és egy büféterasz működik majd síközpontban, valamint egy új 800 férőhelyes parkolót is használhatnak a látogatók – fűzte hozzá László Márk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top