Magyarország kúl

Különös fényt láttak az égen a hazai webkamerák!

Pár másodpercre különös fényjelenség bukkant fel gyakorlatilag az összes időjárásfigyelő kamerán kedd hajnalban. Mutatjuk.

Különös fényjelenség jelent meg kedd hajnalban a keleti égbolton, amelyet az Időkép több webkamerája is lencsevégre kapott.
Nem mindennapi fényjelenség volt látható december 26-án hajnalban, körülbelül fél 5 tájékán a keleti égbolton. Bár elsőre misztikusnak tűnhet a nem éppen megszokott égi látványosság, mégsem kell földönkívüliekre vagy más rejtélyes dologra gyanakodni.

A jelenséget valószínűleg egy űrbe fellőtt rakéta okozta. A rakétából távozó gázok jégkristályokat alkottak, ezek a jégkristályok pedig egy medúzaszerűen szétterülő felhőként jelentek meg a légkör felső rétegeiben, melyet a felkelő nap fénysugarai már meg tudtak világítani. Az éjszakai világító felhők is ilyen módon válnak láthatóvá napfelkelte előtt és napnyugta után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top