Magyarország kúl

Nincsen szeme az Év Emlősének!

Ahogy minden évben 2014 óta, az idén is megszavazták az év emlősét. A földikutyák láthatták volna Árpád bejövetelét is, ha lenne szemük.

Földikutya a bajai farmon (MTI-fotó: Újvári Sándor)

A keleti sün, az ürge, a denevérek és a mogyorós pele után idén egy egészen különleges emlősfajt, a földikutyát választottak év emlősének a földművelésügyi minisztérium Vadonleső programjában.

A program leírása szerint olyan kisemlősre kell gondolni, amely ritkább a kihalással fenyegetett címerállatok bármelyikénél, ugyanakkor a Kárpát-medencében alakult ki majd kétmillió évvel ezelőtt. „Jelen voltak ősapáink megérkezésénél és minden fontosabb történelmi esemény rezgéseit megérezték. Mondhatnánk, hogy a föld alól kellett előhúzni őket Az Év Emlőse címhez, de mivel ott érzik magukat biztonságban, inkább csak hírüket röppentjük a magasba ezzel kiválasztással”, írják. Mivel szemük nincs, amúgy sem tudnák megcsodálni az érdekükben tervezett, egész éves programok szín-kavalkádját, remek hallásukkal pedig onnan is élvezhetik a műsort.

Ahogy ez 2014 óta lenni szokott, programok, pályázatok kísérik majd az Év Emlőse címet.

A napokban derült ki, hogy az év hala a balin lett, az év madara pedig a vándorsólyom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top